Testud niet, Kournikova wel op WTA Leipzig

Print
LEIPZIG - De Française Sandrine Testud heeft zaterdag haar forfait gegeven voor het WTA-toernooi van Leipzig (565.000 dollar; 620.000 euro), dat maandag van start gaat. Vrijdag hadden ook al de Amerikaanse Serena Williams en onze landgenote Justine Henin afgezegd voor het toernooi. Toch is er ook goed nieuws voor de organisatoren. Het ziet er immers steeds meer naar uit dat de Russische Anna Kournikova, na een langdurige blessure haar rentree zal maken op hun toernooi.
BR>
Serena, de jongste van de Williams zusjes liet, na de terroristische aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten, om veiligheidsredenen verstek gaan voor het toernooi, waar onze landgenote Kim Clijsters eerste reekshoofd en titelverdedigster is. Ook het forfait van Justine Henin is aan de tragische gebeurtenissen in New-York en Washington te wijten. Zij verbleef één week voor de aanslagen op enkele meters afstand van het World Trade Center en heeft moeite om het gebeuren te verwerken. De gebeurtenissen in Amerika zouden volgens de organisatoren nu ook aan de basis liggen voor het forfait van Testud.

De organisatie kan zich echter troosten met de wetenschap dat Anna Kournikova inmiddels haar intrek heeft genomen in een hotel in Leipzig, zodat de kans dat de 20-jarige Russin er effectief haar comeback zal maken steeds groter wordt.

Kournikova, die eind juli voor het laatst in actie kwam op het toernooi van San Diego, trainde de jongste week in het Zwitserse Bad Ragaz samen met Martina Hingis. De "Spice girls" van het tennis zouden van plan zijn om samen het dubbelspel van het toernooi in Zürich, van 14 tot 21 oktober, te spelen.