Vlaanderen-T-Interim ontvlucht drukte op stage

SAINT-AYGULF -

De Vlaanderen-T-Interim-troepen van Roger Swerts keren vrijdag een dag eerder dan voorzien vanuit het trainingskamp in het Franse Saint-Aygulf terug naar België. "We doen dit, omdat er hier al twee andere wielerploegen neergestreken zijn die zondag deelnemen aan de Ronde van de Haut Var", legt Swerts uit.

BELGA

"En die bezetting is ons net iets teveel. Temeer daar we zelf niet meerijden in die Franse koers. Vandaar dat we de drukte ontvluchten en terugkeren naar Belgie. Trouwens vandaag werkten we een tocht af van meer dan 200 km en waren wij zo'n 6 uur onderweg. Bovendien hebben we de laatste tijd enorm hard gewerkt. Sommigen zelfs teveel. We kunnen toch niet uitgeput aan de openingsklassieker beginnen", vervolgt de ploegleider.

"Dinsdag verkennen we een deel van het parkoers van de Omloop Het Volk (zaterdag 3 maart, nvdr). Meteen de laatste groepstraining, want daarna krijgen de renners een individueel programma af te werken. Of Jan Verstraeten en Gert Vanderaerden fit geraken na hun ziekte is voor mij ook nog een open vraag. Wellicht is het beter hen pas te laten starten in GP Fayt-le-Franc (7 maart, nvdr)", vindt Roger Swerts.