Supermarktketen Laurus verlaat piste Konmar-formule

De Nederlandse supermarktketen Laurus, in België eigenaar van de Spar-winkels, verlaat definitief het plan om al zijn winkels in te richten volgens de Konmar-formule. Dat heeft de interim-directievoorzitter Konings dinsdag bekendgemaakt.

BELGA

Het verlaten van de Konmar-piste moet de resultaten van het concern en zijn financiële positie verbeteren. Bovendien hoopt Konings dat met het besluit de rust binnen Laurus terugkeert. Eind augustus werd de ombouwoperatie na tegenvallende resultaten tijdelijk stilgelegd, 121 van de geplande achthonderd winkels in Nederland waren toen Konmar geworden.

Konmar blijft wel de leidende winkelformule binnen Laurus, dat in Nederland nog Edah en Super de Boer uitbaat. Spar en Basismarkt wordt er verkocht. In België komen er drie nieuwe Laurus-winkels, na een eerste -geslaagd- proefproject in Bierghes. Het plan om in het najaar van 2001 al 25 nieuwe Konmars in ons land te openen, wordt opgeborgen.

Ook binnen het management komt er een stoelendans. Zo keert oud-topman Stoter naar Laurus terug. Stoter was tot vorig jaar directeur van Super de Boer en moest na een ruzie met de inmiddels ontslagen Laurus-directeur Stuyts het bedrijf verlaten. Stoter volgt interim-directievoorzitter Konings op.