Hoe deden de Belgen het in het buitenland?

Print
DUITSLAND
BR> Schalke 04 incasseerde zonder Wilmots (geopereerd aan de knie) een 2-0 nederlaag op het veld van Freiburg. Emile Mpenza, Nico Van Kerckhoven en Sven Vermant stonden alle drie in het basiselftal. Enkel Mpenza speelde de volle 90 minuten. Van Kerckhoven verliet de wedstrijd in de 76ste minuut, Vermant in de 72ste.
Bart Goor, nog op de bank in de Europabekerwedstrijd tegen Westerlo, heeft ditmaal met zijn ploeg Hertha Berlijn de volledige wedstrijd tegen Kaiserslautern gespeeld in de Duitse competitie. Hij kon niet verhinderen dat zijn ploeg met 4-1 ten onder ging.
In de Duitse tweede klasse heeft Alemania Aachen met 1-0 gewonnen op het veld van Waldhof Mannheim door een goal van Diane in de 36ste minuut. Onze landgenoot Bernd Rauw viel in in de 73ste minuut.

ENGELAND
Wolverhampton staat in de First Division op de 2de plaats in de algemene rangschikking na een zege in een vooruitgeschoven wedstrijd op het veld van Walsall met 3-0. In de 26ste minuut stond de eindscore al op het bord. Cédric Roussel viel in voor Wolverhampton in de 71ste minuut.
Coventry, waar Laurent Delorge het veld betrad in de 83ste minuut toen de eindscore al vast stond, won met 2-0 van Portsmouth.

ITALIE
Jean-François Gillet verdedigde zondag in de Italiaanse Serie B met succes het doel van Bari in de wedstrijd tegen Reggiana (0-0). Como won op het veld van Cosenza met 1-4. Luis Oliveira scoorde twee keer en staat nu al op vier doelpunten in het kampioenschap.

NEDERLAND
Vitesse Arnhem won zondag op verplaatsing met 0-2 van De Graafschap. Gert Claessens speelde de volledige wedstrijd, Bob Peeters kwam niet in actie. FC Utrecht, met Stijn Vreven en Stefaan Tanghe (vervangen na 74 minuten) leed zijn vierde nederlaag in 6 wedstrijden. Het verloor op het veld van AZ Alkmaar met 1-0. De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II werd na 20 minuten stilgelegd omdat toeschouwers projectielen op het veld gooiden. Op dat moment stond het 0-1 voor Willem II na een doelpunt van Tom Caluwé in de 12de minuut.

OOSTENRIJK
Axel Lawarée heeft zaterdagnamiddag de volle 90 minuten gespeeld met zijn ploeg Bregenz. Hij kon niet verhinderen dat zijn team met 2-1 onderuit ging tegen Tirol Innsbrück.

SCHOTLAND
Noch Joos Valgaeren (Celtic), noch Roberto Bisconti (Aberdeen), geblesseerd aan de dij, werden voor hun ploeg geselecteerd voor de wedstrijd tussen de Schotse kampioen en Aberdeen. Celtic won met 2-0 dankzij doelpunten van Larsson en Petrov.
Michel N'Gonge viel in de 67ste minuut bij zijn club Kilmarnock in om de 0-1 achterstand alsnog te pogen rechtzetten. Het was tevergeefs en tegenstander Dundee United ging met de drie punten naar huis.