Vier Chelsea-spelers beboet voor wangedrag

Print
LONDEN - Chelsea heeft vier van haar spelers beboet omdat ze een drinkpartij hadden gehouden in een hotel nabij Heathrow, waar Amerikaanse toeristen in tranen zaten te wachten op hun vliegtuig, 24 uur na de aanslagen in New York en Washington. Dit meldde het weekblad News of the World.
De algemeen directeur van Chelsea, Colin Hutchinson, meldde dat hij het gedrag van zijn spelers "totaal misplaatst" vond, en dat het bedrag van de boetes (159.600 euro, 6,45 miljoen) zal gestort worden op de rekening van een hulpfonds voor slachtoffers van de aanslagen.
Volgens het weekblad, brachten de vier spelers (Frank Lampard, Jody Morris, John Terry en de Ijslandse international Eidur Gudjohnsen) samen met oud-verdediger van Chelsea, Frank Sinclair, vijf uur door met drinken, overgeven, lawaai maken, zich uitkleden, voorwerpen omvergooien, ...
"Ze maakten veel lawaai, gooiden alles in de bar om, en stoorden iedereen. Ze waren heel dronken", bevestigde Antonio Parisini, directeur van het hotel. De heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA-Cup van diezelfde avond tegen het Bulgaarse Levski Sofia werd uitgesteld als eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in New York en Washington.