Wat weet Bush van de dood Salem bin Laden?

De Amerikaanse president George W. Bush heeft in de jaren zeventig zaken gedaan met Salem bin Laden, de oudste broer van Osama bin Laden, de Saoedische terroristenleider. Salem bin Laden investeerde in 1978 via James Bath, een Texaanse vriend van George Bush, 50.000 oliedollars in 'Arbusto Energy', een kwakkelend oliemaatschappijtje dat de jonge Bush pas had opgericht. ('Arbusto' is Spaans voor 'Bush', 'struik').

BELGA

Bath dirigeerde nog meer Saoedisch oliegeld naar Texas, in die mate dat de FBI en de 'Financial Crimes Enforcement' van het ministerie van Financiën in 1992 een onderzoek begonnen, waarover de krant 'Houston Chronicle' uitvoerig berichtte. Zo bleek Bath ook een stroman voor Khaled bin Mahfouz, één van de grote aandeelhouders van de BCCI, de beruchte witwas-bank die in 1991 crashte en een put van tien miljard dollar achterliet.

Een echte crash in 1988 nabij de Texaanse stad San Antonio kostte Salem bin Laden het leven. Een mysterieuze crash want er werd een onderzoek ingesteld waarvan de resultaten geheim bleven. (De vader van Bush, George Herbert Walker Bush, was toen vice-president van de VS). Destijds werd gefluisterd dat Salem 'uitgeschakeld' werd omdat hij een vervelende getuige was en op de hoogte was van allerlei duistere zaakjes, onder meer van geheime Amerikaans-Iraanse onderhandelingen in Parijs én van Washingtons 'covert operations' in Latijns-Amerika.