33 illegalen opgepakt in regio Gent

Print
Woensdagmorgen pakte de federale politie in de streek van Gent 33 illegalen op. In de haven van Gent werden 13 illegalen opgepakt, in het Sint-Pietersstation 20. Ook de Provinciale Verkeerseenheid kreeg enkele meldingen binnen over illegalen op de parking in Wetteren langs de E40 richting kust, maar daar werd niemand aangetroffen.
In het Sint-Pietersstation ontdekte de spoorwegpolitie iets na 6.00 uur 18 illegalen op de trein die uit De Panne kwam. Het gaat om 16 mannen en 2 vrouwen: 7 uit Sri Lanka, 4 uit Indië, 2 uit Turkije en 5 Kosovaren. De federale politie trof in het station zelf nog twee minderjarige Albanezen aan.

In de Skaldenstraat ontdekte de Federale politie 13 illegalen aan in een Italiaanse vrachtwagen: 8 Kosovaren, 4 Turken en 1 Iranees. De Italiaanse vrachtwagen had eerder een stop gemaakt op de parking langs de E40 in Wetteren. Volgens parketwoordvoerster De Rouck is het best mogelijk dat de illegalen daar op de vrachtwagen zijn gekropen. Iedereen werd overgebracht naar de kazerne van de federale politie aan de Groendreef. Later worden ze ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken van Binnenlandse Zaken.