Real Madrid ligt niet wakker van Anderlecht

MADRID -

Alles is nieuws in de Madrileense kranten, behalve de komst van het kleine Anderlecht. Op de persconferentie van Vicente Del Bosque werd met geen woord gerept over Koller of Stoica. En dus is de enige conclusie die van keeper Iker Casillas: "We zijn veel sterker, we gaan gewoon winnen."

Yves Taildeman

Dezer dagen domineren Roberto Carlos en Zinedine Zidane weer de krantenkoppen. Die eerste zou gezegd hebben dat hij een verdubbeling van zijn loon wilde, dat hij dus 240 miljoen per jaar eiste, maar ontkende dat maandag.

As

pakte uit met 5 bladzijden over

de crisis rond Roberto Carlos

, met een commentaarstuk, een abc en noem maar op. Zidane - tot vorige week nog met de grond gelijkgemaakt - is dan weer God zelf. Eén sterke match, zaterdag tegen Espanyol, volstond daarvoor. Dat hij nog een Europese schorsing uitzit (Zidane deelde met Juventus een kopstoot uit aan Hamburg-speler Kientz, die zijn jukbeen brak en een hersenschudding opliep), is hem al lang vergeven. "Ze zullen het wel kunnen zonder mij", liet

Zizou

zich aan een journalist van

La Dernière Heure

ontvallen. "Het ging wel tegen Roma en Moskou. En Real speelde Anderlecht hier toch zoek, als ik het me goed herinner. Het doet me deugd wat te rusten. Ik vind het wel jammer dat ik ook de return in Brussel mis. Na EURO 2000 heb ik goede herinneringen overgehouden aan België."

Del Bosque vindt Anderlecht een zodanig hapklare brok dat hij overweegt enkele spelers te laten rusten. McManaman en Makelele, gokken de plaatselijke journalisten. Van een gezondheidswandeling wil de coach toch niet weten. "We hebben 9 keer gescoord in onze jongste twee wedstrijden. Ons vormpeil gaat omhoog. Ik wil bevestiging zien tegen Anderlecht, want we willen ons zo snel mogelijk kwalificeren voor de tweede ronde."

Estadio Bernabeu zal woensdagavond verre van vol zitten. Hoewel Anderlecht er voor de 5de keer op bezoek komt, kost een toegangsticket even weinig (400 frank) als voor de komst van Lokomotiv Moskou. De 2-0 nederlaag van Real vorig seizoen in Anderlecht verandert daar niets aan. "Die match was voor ons overbodig", aldus Casillas. "Onze thuismatch tegen Anderlecht was een betere maatstaf. We wonnen met 4-1, zonder te forceren. Waarom zouden we ons nu zorgen maken?"

De honger in Madrid is enorm, zeker omdat de club in 2002 zijn 100ste verjaardag viert. Niets minder dan een zege in de Champions League (net als in 1998 en 2000) kan het feest doen slagen. Dat Anderlecht geen struikelblok zal vormen op de weg naar het succes, staat in Madrid buiten kijf.