AA Gent alleen leider na winst op de Bosuil

Print
DEURNE - Ook na 6 speeldagen behoudt AA Gent het maximum van de punten. Nochtans zag het daar na 50 minuten voetbal op de Bosuil niet na uit. Antwerp leidde met 2-0, maar de Buffalo's sloegen keihard terug en wonnen nog met 2-3. Dankzij de uitgestelde wedstrijd van Club Brugge, staat Gent nu alleen aan de leiding in eerste nationale.
BR>
Bij Antwerp begon Patrick Goots op zijn eentje in de spits, waarbij Wim De Coninck opteerde voor een dichtbezet middenveld. Patrick Remy pakte met zijn vertrouwde 4-3-3 uit, maar liet Gunther Schepens op de bank ten voordele van de Fransman Samuel Wiart. De Buffalo's hadden het in de eerste helft heel moeilijk met het overbevolkte Antwerpse middenveld en moesten zich - ondanks het vele balbezit en de meeste drang naar voren van beide teams - dan ook beperken tot pogingen vanop afstand van Anders Nielsen (goeie parade van Klak) en Samuel Wiart (meter of twee naast). Antwerp stelde daar zelf ook niet veel tegenover. Eenzame spits Goots wist zich aanvankelijk geen raad met de lange halen naar voor, maar kon net voor het half uur een hoge bal uit de lucht plukken en meteen voorlangs schieten. Dit bleek het vertrouwen van de aanvaller uit Dessel goed te doen, want even later dolde hij eventjes met Geri Cipi alvorens vanop de achterlijn een harde, lage voorzet af te leveren; Herpoel kon evenwel met de voet opruimen. Vijf minuten voor de rust kwam Antwerp, ondanks de prikken van Goots, toch enigszins verrassend op voorsprong. De pas ingevallen Yattara (voor Christopher) zette zich goed door op rechts, maar zijn voorzet werd duidelijk met de hand afgestopt door Vanic. Ver Eecke en de lijnrechter twijfelden niet en de ref wees naar de stip. Goots zette de penalty feilloos om (1-0). Aan de overkant schreeuwden de blauw-witte fans om een elfmeter na een onzacht contact tussen Klak en Anic, maar de Antwerpse doelman speelde zuiver de bal. Antwerp mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze wilde Gent resoluut op zoek naar de gelijkmaker, maar liep al snel tegen twee Antwerpse counters op. Eerst knalde Dekeyser nog hard voorlangs, maar een minuutje later was het wel raak. Evens wachtte goed op de infiltrerende Dekeyser, die de bal meepikte en vanop links staalhard onder Herpoel besloot (2-0). Gent uitgeteld, dachten ze op de Bosuil. Het keerpunt kwam er echter al snel. Ref Ver Eecke wees naar de stip na een kopduel tussen Evens en Kaklamanos, waarbij de Limburger op de Griek leunde. Vanic faalde niet vanop elf meter (2-1). Gent nam de wedstrijd steeds nadrukkelijker in handen en kwam 8 minuten later al op gelijke hoogte van Antwerp, toen Kaklamanos een verre inworp van Peeters tot bij Nielsen kopte. De Deen twijfelde niet en haalde in één tijd verschroeiend uit: 2-2. En de nachtmerrie voor de Great Old bleef duren. Opnieuw 8 minuten later klom AA Gent zelfs op voorsprong toen de ingevallen Oyawole een perfecte cross van Jacky Peeters hard voorbij de radeloze Klak kopte, 2-3. Antwerp was nu helemaal de pedalen kwijt, probeerde wel naar voren te stormen, maar dat gebeurde te vaak zonder overleg en met te lang uitgesponnen acties om nog echt gevaarlijk te worden voor Herpoel. Verder dan enkele afstandspogingen kwam Antwerp niet meer, zodat Gent de wedstrijd nog relatief makkelijk kon uittikken.

19' Klak pareert een harde trap van Anders Nielsen.
22' Een afstandsschot van Samuel Wiart gaat een meter of twee naast.
26' Goots plukt een lange bal uit de lucht en haalt meteen uit, de bal suist voorlangs.
32' Goots werkt zich in de zestien voorbij Cipi, bereikt bijna de achterlijn maar vindt voor doel niemand om binnen te duwen, Herpoel kan ontzetten met de voet.
34' Klak gaat goed plat op een vrije trap van Anic.
40' De net ingevallen Yattara zet zich goed door op rechts, zijn voorzet wordt met de hand afgeweerd door Vanic. Goots plaatst de strafschop in de rechterbenedenhoek, 1-0
42' Aan de overkant komt Anic onzacht in botsing met Klak. De Gentse fans schreeuwen om een penalty, maar Klak speelde zuiver de bal.
49' Na een snelle counter legt Yattara goed af voor Dekeyser die hard voorlangs knalt.
50' Evens zet zich door op links en wacht op de spurtende De Neys die aanpakt en onder Herpoel binnenknalt, 2-0.
56' Kaklamanos gaat neer na een contact met Evens. Vanic zet de strafschop feilloos om, 2-1
59' Oyawole kopt nipt naast de rechterpaal.
64' Na een verre inworp belandt de bal via een koppende Kaklamanos voor de voeten van Nielsen die vernietigend uithaalt, 2-2.
72' Oyawole kopt een perfecte voorzet van Jacky Peeters voorbij Klak, 2-3.
77' Na een inspanning van Yattara schiet Pascal voorlangs.
83' Een poging van Ziyati van net buiten de zestien gaat niet ver naast de linkerpaal.
85' Yattara lobt over Herpoel, maar de bal botst naast.
89' Herpoel weert een hard voorzet-schot van Ziyati af.

Doelpunten: 40' Goots (pen.) 1-0, 50' De Neys 2-0, 56' Vanic (pen.) 2-1, 64' Nielsen 2-2, 72' Oyawole 2-3
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke
Gele kaarten: 23' Dekeyser (fout), 79' Peeters (fout), 80' Kaklamanos (fout)
Toeschouwers: 7.500
ANTWERP: Klak - Pinxten, Campara (54' Senanu), Leleu, Evens - De Neys, D'Haene (Pascal), Christopher (38' Yattara), Dekeyser, Ziyati - Goots
AA GENT: Herpoel - Peeters, Cipi, Vanic, Borkelmans - Gajser, Verschuere, Anic (51' Oyawole) - Wiart (70' Schepens), Kaklamanos en Nielsen (76' Joly)