Gunther De Meyer: "Geef Guillou wat tijd"

BEVEREN - Emilio is van ons. Is de ezel van SK Beveren 12 miljoen waard? Liever tweede met dan eerste zonder Emilio. Met Guillou naar tweede klasse. De spandoeken die de spionkop van geel-blauw had opgehangen, lieten niets aan de verbeelding over. De coup die technisch directeur Jean-Marc Guillou eind vorige week pleegde ten koste van trainer Emilio Ferrera was bij de aanhang van Sportkring duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.
BR>
Tot overmaat van ramp - voor Guillou althans - moest Beveren na een zwakke vertoning ook nog eens het onderspit delven tegen een al evenmin imponerend Lommel. De stemming in de Beverense kleedkamer was navenant. Gilbert Bodart zuchtte en pufte en wou nauwelijks een woord kwijt over zowel de wissel Ferrera-Guillou als de partij tegen de Limburgers terwijl rechterflankverdediger Wim De Decker om begrip vroeg voor zijn stilzwijgendheid.

Aanvoerder Gunther De Meyer - vorige week tegen zijn ex-club Gent nog op de bank gelaten - zag ondanks alle onweerswolken die zich opnieuw boven het Freethiel samenpakken, nog enige lichtpuntjes.
"In de eerste 45 minuten hebben we drie mogelijkheden gehad waaruit we minstens één doelpunt hadden moeten puren. Dan waren we misschien de rust ingegaan met een kleine voorsprong. Nu was de score andersom en dan weet je dat het tegen ploegen als Lommel - dat toch een aardig stukje kan verdedigen - altijd moeilijk wordt."

"Dat was overigens ook het spelbeeld na de pauze. Lommel liet ons gewillig komen, speculeerde zelf op de counter en wij slaagden er niet meer in om nog voor echt doelgevaar te zorgen."

Dat de aanstelling van Jean-Marc Guillou - vaak in tegenstelling tot andere trainerswissels - niet meteen voor een schokeffect heeft gezorgd, vindt De Meyer dan weer niet verwonderlijk.
"De voorbije dagen zaten we in een overgangsperiode. Guillou heeft nauwelijks de tijd gehad om zijn stempel op de ploeg te drukken. Tactische afspraken bij stilstaande fases bijvoorbeeld hebben we nog niet eens ingeoefend; daarvoor moesten we terugvallen op ervaringen uit het verleden."

"Niemand kan of mag na één match al stellen dat we het met Guillou niet zullen halen. Bovendien ligt een deel van de verantwoordelijkheid ook bij ons, als spelersgroep. Wij moeten nu één front vormen."

"Trouwens, het is voor de spelers ook moeilijk om beslissingen van het bestuur in vraag te stellen. We weten dat deze club het de laatste jaren erg moeilijk heeft om op financieel vlak het hoofd boven water te houden. Ieder strohalmpje dat wordt aangereikt, wordt als het ware krampachtig vastgehouden. Indien Guillou er in slaagt om deze club uit het slop te halen, wordt hij aan het eind van het seizoen misschien gevierd als de redder in nood. Want zo snel gaat het allemaal in het voetbal."