Praatsessies van Van Veldhoven helpen

Print
BEVEREN - Harm Van Veldhoven moest zondag voor aanvang van de wedstrijd nog sleutelen aan zijn ploeg. Geen Baranyos, dus werd Waligora plots spelmaker. Op links in het middenveld speelde Filipovic. Lommel liep het eerste kwartier naar zichzelf te zoeken en bood Beveren de doelkansen zo maar op een schoteltje aan. "En toen hield Davidts ons recht," gaf Van Veldhoven achteraf toe.
BR>
"Na zijn blunders van vorige week heb ik inderdaad de hele week op Gert ingepraat. Met resultaat blijkbaar, want nu houdt hij ons in de match. Alle verdiensten zijn uiteraard voor Gert, hij heeft de juiste mentaliteit getoond. Na de ontgoocheling van vorig weekend, stond hij er weer helemaal. Dat wil zeggen dat hij een sterke mentaliteit heeft en die heb je nodig om te overleven in eerste klasse."

Schoonheidsprijs
De Lommelse trainer was de eerste om toe te geven dat zijn ploeg zondag geen schoonheidsprijs verdiende.
"De omstandigheden waren niet gunstig voor ons. Je hebt twee matchen op rij verloren, tien tegendoelpunten geslikt en uitgerekend dan moet je naar een ploeg waar de trainer pas is ontslagen. Je zag bij ons dat niemand echt durfde het initiatief te nemen als daar de ruimte voor was. De angst zat er bij momenten nog dik in. Toen Waligora en Filipovic hun plaats op het middenveld hadden gevonden, liep het beter. De tweede helft hadden we de wedstrijd helemaal onder controle en was het gewoon wachten op dat tweede verlossende doelpunt. Belangrijk is dat de ploeg op de juiste manier heeft geageerd op de twee nederlagen van de jongste weken."

Spelmaker
Mirek Waligora zat op dezelfde golflengte van zijn trainer.
"Nadat RWDM en La Louvière zaterdagavond al hadden verloren, was het voor ons belangrijk Beveren goed achter ons te houden. We moesten hier de drie punten pakken, de manier waarop deed er echt niet toe."

"De eerste helft heb ik echt lopen zoeken naar mijn positie op het middenveld. Omdat Baranyos er niet was, moest ik als spelmaker spelen. Niet zo simpel als je al vijf matchen in de aanval hebt gespeeld. Na rust zat er opnieuw evenwicht in onze ploeg. We hadden toen de wedstrijd helemaal onder controle. We moesten rustig blijven en wachten op de kansen die er zeker zouden komen. Tankary nam uiteindelijk alle onzekerheid weg. Maar rechtuit gezegd, dit Beveren is de zwakste ploeg waartegen we dit seizoen al speelden. Tegen zo een tegenstander mag je nooit verliezen, anders zit je pas echt in de problemen." @fotograaf:Foto: Isosport @os:Mennes en Bou-Sfia krijgen een negen voor synchroniteit in een van de vele pittige duels.