Mardulier: "We werden abrupt wakker geschud"

Print
GENK - Lierse ongeslagen, Cliff Mardulier met 3 tegendoelpunten de op één na (Kujovic van Aalst) minst gepasseerde doelman in eerste klasse, Genk met een gemiddelde van 5 goals per match de tot op heden best scorende thuisploeg: dat waren de gevens vooraf. Na de wedstrijd tussen Genk en Lierse bleef alleen het laatste overeind. De Genkenaars klopten Lierse en legden 4 ballen in de korf van Cliff Mardulier.
"Vier tegengoals in één match, één meer dan in de vorige 5 wedstrijden samen, dat doet pijn, ja." Diep gemeende woorden van Cliff Mardulier, de doelman van Lierse. Hij had gehoopt zijn 19de verjaardag, Cliff was zaterdag jarig, met een overwinning te kunnen vieren. Het werd zijn eerste nederlaag in zijn nog prille bestaan als eersteklasse-doelman. "Een bizarre wedstrijd werd het. Al na dik 5 minuten stonden we 2-0 achter. We werden bij manier van spreken abrupt wakker geschud. We wisten nochtans dat Genk furieus zou starten. Wat er misliep? Weet ik niet echt, we waren gewoon niet van bij het eerste fluitsignaal bij de les. Maar na 10 minuten namen we het spel in handen en de rest van de eerste helft was voor ons."

Klopt gedeeltelijk. Genk kreeg nog wat kansen, een kopbal van Sonck bijvoorbeeld en een poeier van Skoko. Telkens stond Mardulier pal en hield hij Lierse op die momenten met schitterende reddingen in de match. "Ik sta daar om die ballen tegen te houden, hé. Na die twee vroege tegengoals moest ik wel even slikken. Ik dacht: wat wordt dat hier? Ik heb me samen met de ploeg herpakt. Zonder de rare beslissingen van de scheidsrechter in de slotfase pakken we allicht nog een punt."

Ondanks zijn 19 jaar is Mardulier al een doelman met veel uitstraling en persoonlijkheid. "Ik probeer gewoon te doen wat ik moet doen. Ik spiegel me aan Barthez qua uitstraling en Menzo qua meevoetballen. Maar als doelman wil ik Cliff Mardulier zijn en blijven. Echt, ik had gehoopt dat we minstens een punt zouden pakken. Toen we die 2-2 maakten, brandde het van binnen. Zo blij was ik. Dit wordt toch een héél prettige verjaardag, dacht ik bij mezelf toen ik mee dat doelpunt vierde. De laatste 10 minuten waren er teveel aan. Nu goed, verliezen op Genk is geen schande. Volgende zaterdag wacht ons alweer een moeilijke uitmatch bij Germinal Beerschot. Misschien kunnen we op het Kiel wel puntenwinst boeken."