Degryse en Haagdoren: "Te slappe verdediging"

Print
SINT-TRUIDEN - "Verdomme, we pakken hier weer niets", dacht Philip Haagdoren toen Mbonabucya er 10 minuten voor het einde 2-1 van maakte. Een uur lang had Germinal Beerschot de wedstrijd in handen gehad, met een verdiende voorsprong als gevolg. Nu leek het onverdroten Limburgs enthousiasme de Antwerpse club toch weer fataal te worden. Tot Degryse opnieuw toesloeg. Eén flits en Haagdoren mocht zijn tweede goal van de avond maken. "Jammer dat het niet meer oplevert."
Vorige week een doelpunt tegen Genk, deze week twee goals tegen Sint-Truiden. Limburger Haagdoren heeft het de jongste weken niet begrepen op zijn streekgenoten. "Met een beetje geluk hadden het er zelfs 3 kunnen zijn", sprak hij zaterdagavond. "Al in de eerste helft was er nog een mooie kans en na rust redde Boffin een schot van mij op de lijn. Maar ik wil niet klagen: het liep lekker vandaag. Willy Wellens had dat trouwens voorspeld. Hij had vooraf gezegd dat ik zou scoren vandaag. Vandaar dat ik onmiddellijk op hem toeliep na mijn goal."

Toch blijft Germinal Beerschot ook na dit gelijkspel in de rangschikking hangen in de grijze middenmoot. "En dan mogen we nog blij zijn met dit ene puntje", knikte Haagdoren. "Toen het 1-2 werd, vreesde ik het ergste. 'Niet doen, Philip' hoorde ik mezelf zeggen. 'In de slotfase valt er altijd nog een reuzekans uit de lucht.' Dat is nog maar eens uitgekomen. Al geef ik toe dat dit ons niet echt vooruit helpt. In 6 wedstrijden hebben wij één keer verloren en toch hebben we maar 7 punten. Dat is te weinig. Gelukkig kunnen we ons optrekken aan ons spelpeil. Zoals we momenteel voetballen, zullen de overwinningen wel komen."

Marc Degryse sprak hem niet tegen. Met een sublieme beweging zette hij Haagdoren in de slotfase op weg naar de gelijkmaker. "Een verdiend doelpunt na een heel leuke wedstrijd van beide ploegen", sprak hij. Al had hij wel enkele minpunten gezien. "We verdedigen te slap. We slagen er maar niet in de nul op het bord te houden. De oorzaak? Er worden simpelweg te veel fouten gemaakt, te veel verkeerde beslissingen genomen. Wat geen verwijt is. We hebben nu eenmaal een jonge, onervaren ploeg. Die jongens moeten de kneepjes van het vak nog leren. In wedstrijden als deze merk je dat heel goed. Eenmaal we onder druk staan, slagen ze er niet in rustig te blijven. Als ze moeten afwachten, grijpen ze in. Als ze moeten anticiperen, wachten ze af. Zoals ze ook bij balverlies nog vaak te weinig aan het spel deelnemen. Hopelijk trekken ze hier hun lessen uit."

Al wilde ook Degryse niet te negatief zijn. "Het deed plezier te zien hoe we gereageerd hebben na het tweede doelpunt van Sint-Truiden" besloot hij. "Iedereen ging er voluit voor. Zo hoort het. Of neem Kristof Snelders. Die jongen is uitstekend ingevallen. Wat mij betreft, is hij een grote concurrent voor Kpaka aan het worden. Hij staat heel dicht bij een basisplaats."