Mbonabucya en Boffin: "Kiezen voor spektakel"

Print
SINT-TRUIDEN - STVV houdt woord. Voor spektakel moet je op Staaien zijn. Want hoewel de Kanaries er zaterdagavond pas voor het eerst in 8 (!) seizoenen niet in slaagden Germinal Beerschot met lege handen naar huis te sturen (Philip Haagdoren doorbrak die logica met de gelijkmaker in de slotminuten: 2-2), trok geel-blauw opnieuw resoluut de kaart van de aanval en eisten Danny Boffin en Désiré Mbonabucya andermaal een hoofdrol op.
De eerste bewees dat niet alleen de kleur van zijn schoenen van goudwaarde is, de tweede vond tegen GBA al voor de 6de wedstrijd op rij (!) de weg naar de netten. "Tja, zo komt de dag dat ik niet scoor, weer iets dichterbij," bleef de Rwandees, door coach Jacky Mathijssen aanvankelijk nochtans áchter Mitrovic en Pereira geposteerd, opvallend rustig. "De trainer koos inderdaad voor 3 spitsen, maar ook in die rol als aangever wil ik het beste van mezelf geven. Dat hoort nu eenmaal bij de tactiek. Uiteindelijk kon ik toch mijn goaltje meepikken. De 6de match op rij waarin ik scoor... Schitterend gewoon."

Maar meer nog dan Mbonabucya leek Danny Boffin zich te ontpoppen tot matchwinnaar. De 36-jarige Rode Duivel keerde immers niet alleen een poging van Philip Haagdoren van de lijn, Boffin trapte ook op de dwarsligger én zorgde vanop de stip voor de gelijkmaker.

Succes
"Gelukkig nam de grensrechter zijn verantwoordelijkheid en maakte hij de scheidsrechter erop attent dat de handsbal van Dhont wel degelijk binnen de zestien gebeurde," aldus Boffin. "Maar door al die commotie werd de klus er niet makkelijker op. Bovendien kwam die doelman me nog wat uitdagen, wenste hij me prompt succes. Niet dat hij dat meende (lacht), maar gelukkig ben ik ervaren genoeg om me door dergelijke zaken niet van de wijs te laten brengen."

Toch gaven de Kanaries in de slotfase de driepunter nog uit handen. "Die gelijkmaker kwam keihard aan," aldus Boffin. "Tenslotte kon de match toen al lang beslist zijn, wanneer dat schot tegen de dwarsligger bijvoorbeeld wél raak was... Maar we klagen niet. Toen ik halfweg vorig seizoen terugkeerde op Staaien, durfde blijkbaar niemand initiatief te nemen. Dit seizoen is dat helemaal anders. Wij hebben ook geen ploeg om te verdedigen, kiezen resoluut voor de aanval, voor spektakel. Tegen GBA speelden we in de eerste helft bij momenten zelfs met 4 voorin. Daardoor kwamen we een mannetje te kort op het middenveld. Maar dat hebben we na de pauze rechtgezet, door verder terug te plooien," aldus Boffin, die zaterdag overigens gouden schoenen droeg. "Ach, eerst droeg ik zilverkleurige schoenen. Maar na die twee assists op RWDM kon ik niet anders dan dat gouden paar opnieuw aan te trekken. En als dat schot tegen de dwarsligger binnen was geweest, had ik ze ook volgende week gedragen. Nu ben ik er daar nog niet zo zeker van."