Skoko en Sonck dienen Lierse eerste verlies toe

Print
GENK - Racing Genk is volop bezig met de uitbouw van een ijzersterke thuisreputatie. Ook Lierse, tot zaterdagavond nog ongeslagen, moest er in het Fenixstadion aan geloven. Met in extremis overtuigende, maar toch zwaar bevochten eindcijfers (4-2). Veertien goals in 3 wedstrijden voor eigen publiek, dat tikt lekker aan. Enig minpunt: Racing incasseerde tegen de Pallieters al zijn 3de rode kaart. Zokora werd, net als zijn overburen Snoeckx en Wils, uitgesloten.
Opvallende figuur in de schaduw van de mijnterril was eens te meer Wesley Sonck, die onder de ogen van bondscoach Waseige twee treffers voor zijn rekening nam en zich in de topschutterslijst zo op kop nestelt, aan de zijde van Truienaar Désiré Mbonabucya. Toch stak een andere Genkenaar met kop en schouders boven de rest uit: Josip Skoko. Hij tekende voor 3 assists en 4 formidabele afstandspogingen.

Taalprobleem
"Alleen wilde die bal er maar niet in," sakkerde de Australiër. "Dat zou mijn prestatie nog meer glans hebben gegeven. Maar goed, met de overwinning kan ik ook vrede nemen."

Al kwam die eerder moeizaam tot stand. "Jamaar, Lierse heeft een goeie ploeg, hé. Daar wals je niet zomaar overheen. Met die twee vroege goals namen wij - het wordt stilaan traditie - een uitstekende start. Maar dan verslapte de concentratie en gaven wij de tegenstander te veel ruimte. Bovendien hadden we op het middenveld een numerieke minderheid, zodat zij altijd een vrijstaand mannetje vonden. Er kwamen holes overal. Onder de rust werd één en ander bijgestuurd. Maar het bleef moeilijk. Ook omdat we toch wel met een klein taalprobleem zitten."

Lierse profiteerde en kwam diep in de tweede helft langszij, op een ogenblik dat Genk met 10 man stond te voetballen. "Toch heb ik nooit gewanhoopt," aldus Skoko. "De grote kracht van onze ploeg is dat we niet veel nodig hebben om te scoren. Dat bleek al snel. Toen Snoeckx bij Lierse werd uitgesloten, stond het onmiddellijk 3-2 en kwam de zege niet meer in gevaar. De komende weken staan we voor de echte test, met duels tegen Brugge en Aalst."

Terugzakken
Afwerker met dienst Wesley Sonck toonde zich een stuk vrolijker dan een week eerder op GBA. "Ach, dat is voetbal. Vorige week was het Dagano's beurt, nu ben ik het. Tweemaal scoren uit 3 kansen, dat doet deugd. Het brengt me weer bovenaan de schutterslijst? Daar lig ik niet van wakker. Het belangrijkste is dat we 3 punten rijker zijn. Al kostte het wel bloed, zweet en tranen. Na een kwartier was de organisatie bij ons helemaal zoek en begonnen we ronduit slecht te voetballen. De trainer vroeg me op een bepaald ogenblik zelfs om wat terug te zakken, omdat we op het middenveld handen en voeten tekort kwamen. Vermoeiend. Maar het rendeerde. Drie goals in Anderlecht, vier tegen Lierse en tussendoor een zwaar bevochten punt in GBA. We mogen tevreden zijn."