Afscheid van Mike Origi: "Mijn mooiste jaren"

Print
GENK - Racing Genk nam zaterdag op gepaste wijze afscheid van een gentleman-voetballer, zeg maar een modelprof. Terwijl het vuurwerk van de zege de hemel verlichtte, werd Mike Origi door de spelers in triomf rondgedragen. Een ontroerend tafereel, waarbij de sympathieke Keniaan moeizaam vocht tegen de opborrelende waterlanders. Even voordien had hij ook al bloemen in ontvangst mogen nemen van de voorzitter en van de supportersfederatie en had hij in zijn beste Nederlands de fans hartelijk bedankt. Zijn toekomst ligt de komende twee seizoenen in Molenbeek.
"Een moeilijk moment", slikte de bijna 34-jarige aanvaller een kwartier later een krop in de keel weg. "Mijn jaren in Genk zullen de mooiste blijven. Per slot van rekening won ik met deze club mijn eerste titel en beker én hebben de supporters me altijd formidabel gesteund".

Paas
Origi streek in 1998 vanuit Harelbeke neer in het Fenixstadion. Vorig jaar werd zijn contract nog opengebroken tot 2003. Maar aangezien hij dit seizoen niet aan de bak kwam en er in de loop van vorige week plots belangstelling kwam van RWDM, werd zaterdagvoormiddag de knoop doorgehakt. Niet David Paas, maar Origi trekt naar het Edmond Machtensstadion. "We laten hem niet graag gaan", verwoordde trainer Sef Vergoossen zijn respect voor Origi. "We verliezen een goeie collega en een echte prof. Maar we moeten ook rekening houden met de belangen van de speler. Mike beseft heel goed dat hij geen 19 jaar meer is en dat hij hier met Dagano en Sonck gebarreerd wordt door de jeugd. Andere clubs kunnen zijn talenten wel nog gebruiken. Vandaar dat we hem deze laatste stap van harte gunnen. We hadden hem tegen Lierse graag nog even tussen de lijnen gebracht. Maar dat kon niet, aangezien de papieren al naar de bond zijn gestuurd. Anders was hij volgende week (tegen Westerlo, nvdr) niet speelgerechtigd".

Dagano
Een verhaal dat door Origi bevestigd werd. "Ik wist dat er interesse was van RWDM. Maar pas vandaag (zaterdag, nvdr) had ik een eerste gesprek met de mensen van Molenbeek. Het moest dus snel gaan. Maar goed, ik heb de juiste beslissing genomen, denk ik. Genk is goed bezig, heeft twee uitstekend strikers en ik heb mijn leeftijd tegen. Dus ga ik beter. RWDM heeft amper één punt, het zal er bikkelen worden. Maar ik zal er allicht wel aan voetballen toekomen en dat telt. Of ik er iemand ken? Gert Doumen natuurlijk. En ook Van Oekelen".

Hoe groot de waardering bij Genk was en is voor Origi, onderstreepte Moumou Dagano. Toen hij de 2-0 aantekende, bleek onder zijn truitje een t-shirt te zitten met als slogan: 'Voor Mike'.