Verslag + reacties Beveren - Lommel

15' 0-1, Een hoekschop wordt binnengekopt door Culek, die helemaal ongedekt staat.
38' Zézétou zet Danilevicius alleen voor doelman Davidts, maar die redt knap.
44' Zézétou trapt, doelman Davidts tipt over.
51' Dekelver draait tussen enkele verdedigers, maar trapt nipt over de kruising.
61' Filipovic zet voor, via Bodart en Tankary hobbelt de bal nipt naast.
63' Dekelver snijdt knap vanop links naar binnen en trapt nipt naast de verste paal.
85' 0-2, gemeten voorzet van Van Diest tot bij de vrijstaande Tankary, die rustig binnen kopt.
89' Schotje van Bou-Sfia, doelman pakt simpel.

Doelpunten: 15' Culek 0-1, 85' Tankary 0-2
Scheidsrechter: Paul Wuyts
Gele kaarten: Filipovic (fout), Yaya (fout), De Decker (fout)
Toeschouwers: 3.200
BEVEREN: Bodart - De Vuyst (10' Né), De Meyer, De Decker - Grondin, Yaya, Bou-Sfia, Yapi Yapo, Wostijn (57' Demkine) - Danilevicius en Zézétou (73' Van Rumst)
LOMMEL: Davidts - Hoefkens, Segers, Schoofs, Nassen (87' Noben) - Filipovic, Culek, Mennes - Tankary (89' Scheepers), Waligora en Dekelver (76' Van Diest)

Jean-Marc Guillou: "Enkel nog uitmatchen?"
Guillou kon niet tevreden zijn met de geleverde prestatie van zijn team, hoewel de Fransman niet panikeert. "Ze hebben hun best gedaan. In het begin van de match kregen we enkele kansen, maar we kwamen niet tot scoren. Dan kregen we een goal binnen en moesten we achtervolgen. Lommel heeft goed geprofiteerd van die twijfel. Er was al weinig vertrouwen in de ploeg. Op achterstand komen en het publiek tegen krijgen, is niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Het is mooi dat de supporters een eerbetoon willen brengen aan Emilio Ferrera, maar dat ze de ploeg bij een slechte pass niet meer steunen, vind ik gek. Ik had zo'n reactie van het publiek helemaal niet verwacht. We moeten de ploeg proberen te redden. Als de supporters van plan zijn om van alle matchen een uitmatch te maken, is het beter dat we er gewoon mee stoppen. Doelpunten maken blijft een probleem, de tweede tegengoal was de doodsteek voor ons."

Steven Wostijn: "Begrip voor supporters"
Steven Wostijn speelde niet meteen een opvallende partij en werd in de loop van de tweede periode naar de kant gehaald. "We begonnen nochtans goed aan de match, want in de eerste 20 minuten hadden we moeten scoren. Dan kregen we die domme 0-1 binnen, die nooit mocht vallen. Na die goal kwam Lommel beter in de match en moesten we weer verdedigen. We hervielen in ons spel. In de tweede periode scoorde Lommel dan een tweede keer, dan was het helemaal afgelopen. Ik kan de supporters wel begrijpen in hun reactie. Ze scandeerden dat ze voetbal wilden zien, en dat kregen ze niet. Mijn vervanging is een beslissing van de trainer, daar kan ik me alleen maar bij neerleggen. Vervangen worden is nooit prettig. Iedereen was bijzonder teneergeslagen na de match. We moeten gewoon blijven verder werken, we kunnen niet altijd blijven verliezen. Verder weet ik niet wat er nog moet gebeuren, want er is hier al zoveel gebeurd."

Daniël Nassen: "Voorraad"
"Gouden puntjes," lachtte Daniël Nassen op de Freethiel. "Na 10 tegengoals deed de manier waarop we hier de 3 punten pakten er niet toe. We spelen volgende week tegen Antwerp, dat wordt wellicht een haalbare kaart. Daarna komen de kleppers. Maar goed dat we hier in Beveren onze puntenvoorraad wat hebben kunnen aandikken."

Gert Davidts: "Drie punten gepakt"
Na twee nederlagen en 10 tegendoelpunten won Lommel SK dit weekend opnieuw. 0-2 op Beveren is niet direct een verrassing te noemen. Toch was er een grootse Davidts nodig om zijn ploeg voor rust recht te houden. De Lommelse doelman pakte een viertal gemaakte doelpunten en tilde zijn ploeg zo over die moeilijke aanvangsfase heen. "Na mijn flaters vorige week tegen Lokeren, ben ik blij dat ik de ploeg hier heb overeind kunnen houden. Vorig weekend kostte ik Lommel punten, nu mag ik zeggen dat ik er 3 heb gepakt. De eerste helft hadden we 5-0 kunnen achterstaan," straalde Davidts achteraf. "Harm Van Veldhoven had me deze week hard aangepakt op training en dat had ik niet direct van hem verwacht. Toch heeft zijn interventie resultaat gehad. Ik heb getraind tot de stukken er vanaf vlogen. Ik legde me hier voor de match tegen Beveren zelf geen druk op. Slechter dan vorige week tegen Lokeren kon gewoon niet. Zo zat ik al van in de eerste minuut goed in de wedstrijd. Uiteraard zijn dit 3 belangrijke punten voor ons. En we hebben voor de tweede keer dit seizoen de nul kunnen houden. Waar we met dit Lommel kunnen eindigen weet ik niet. Laat ons het maar van match tot match bekijken. Vooral onze thuismatchen winnen, dat blijft de doelstelling."