Verslag + reacties La Louvière - Aalst

LA LOUVIERE - De Ajuinen blijven aangenaam verrassen. Met 3 doelpunten in 8 minuten zouden ze na het uur de thuisploeg alle troeven ontnemen. De efficiëntie van uitblinker Stojak en co stak schril af tegen de gebrekkige afwerking van Rivenet, Dias en Thans. In de eerste helft dirigeerden Karagiannis en Rivenet het middenveld, de dominatie leverde een zevental hoekschoppen op, slechts één ervan werd aan de eerste paal door Turaci verzilverd. Na de koffie namen de bezoekers het commando over.
11' Rivenet kraakt schot na uitbraak van Ouedec.
23' Turaci verschijnt aan eerste paal om hoekschop van Thans om te buigen (1-0).
31' Kopbal van Arts wordt op lijn weggewerkt door Olivieri.
60' Stojak verlengt uitval van De Wilde in winkelhaak (1-1).
63' Stojak etaleert wederom zijn traptechniek, ditmaal op vrijschop (1-2).
67' De Wilde rondt dubbele één-twee met Dimbala af (1-3).
86' Kujovic devieert bom van Thans in hoekschop.
89' Rivenet verknalt laatste kans.

Doelpunten: 23' Turaci 1-0, 60' Stojak 1-1, 63' Stojak 1-2, 68' De Wilde 1-3
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Gele kaart: Karagiannis (protest)
Toeschouwers: 5.500
LA LOUVIERE: Tidman - Olivieri, Turaci (70' Bryssinck), Suray - Delbeeke, Jonaitis (75' Tilmant), Karagiannis (83' Yousfi), Thans - Rivenet, Ouédec en Dias
AALST: Kujovic - Kestens, Van Hoyweghen, Arts, Seydi - Bridji (55' De Wilde), Imagbudu, De Saedeleer, Aelbrecht - Stojak en Dimbala

Manu Karagiannis: "Wedstrijd duurt 90 minuten"
Bij de thuisploeg wist Manu Karagiannis uiteraard geen blijf met zijn ontgoocheling. "Voor de pauze wilde iedereen een handje toesteken. Na de pauze zou die solidariteit de plaats ruimen voor onbegrijpelijke nonchalance. Iedereen moet zich hier dringend in het hoofd prenten dat een wedstrijd niet 45 maar wel 90 minuten duurt."

Stojak doet het à la Van Basten
Eendracht Aalst blijft het onvoorstelbaar goed doen. Nadat het vorige week voor het eerst een gelijkspel moest toestaan, won het al bij al makkelijk in La Louvière. Man van de match was Damir Stojak, die een Van Basten-goal lukte en de 1-0-achterstand ongedaan maakte. "Ja, dat eerste doelpunt zal me nog lang bijblijven", straalde de spits. "Wat een heerlijk gevoel, zo'n vluchtschot, de voorzet van Björn De Wilde belandde perfect op mijn linker en dan kon ik zweven. Al de punten die we nu verzamelen zijn goud waard. Laten we niet vergeten dat ons een bikkelzware maand oktober te wachten staat met Anderlecht, Gent en Brugge op het programma."