Verslag + reacties STVV - Germinal Beerschot

2' Mbonabucya speelt Boffin knap vrij, die hard op Didulica besluit.
8' Haagdoren haakt zich vrij en schiet de bal fraai in doel: 0-1.
18' Na een mooie actie met Degryse houdt Belic Haagdoren van een tweede treffer.
44' Een schuiver van Delorge verrast bijna Didulica. Pereira schiet in de rebound over doel.
58' Handsbal van Dhont. Na tussenkomst van de lijnrechter wijst Vervecken naar de stip. Boffin schiet de gelijkmaker hard binnen: 1-1.
66' Boffin kopt een knal van Haagdoren uit het doelvlak.
69' Prachtige actie van Boffin, die zijn verre knal op de dwarsligger ziet stranden.
73' Mbonabucya bekroont een mooie ren van Pereira met z'n achtste seizoenstreffer: 2-1.
87' Reigel speelt Haagdoren knap aan. De kwieke middenvelder bezorgt zijn ploeg een verdiend gelijkspel: 2-2.

Doelpunten: 8' Haagdoren 0-1, 58' Boffin (pen.) 1-1, 73' Mbonabucya 2-1, 87' Haagdoren 2-2
Scheidsrechter: Vervecken
Gele kaarten: Bodor (fout), Haagdoren (fout)
Toeschouwers: 7.500
SINT-TRUIDEN: Belic - Voets, Hayen, Dello, Lenglois - Delorge, Vrancken - Boffin, Mbonabucya - Pereira (84' Buvens) en Mitrovic (69' Verjans)
GERMINAL BEERSCHOT: Didulica - Svetlicic, Beloufa (59' Bodor), Dhont (84' Lee Sang), Monteyne - Huysmans, Reigel, Haagdoren, De Wree - Degryse en Kpaka (69' Snelders)

Jacky Mathijssen: "Jammer, maar toch niet ontevreden"
Zoals verwacht werd STVV-GBA zaterdagavond een spektakelstuk. Toch leefde bij beide clubs na afloop een tweeslachtig gevoel. Jacky Mathijssen verloor zijn zin voor realisme echter niet. "Als je in het slotkwartier op voorsprong klimt, verwacht je uiteraard meer. Toch ben ik niet ontevreden met één punt. Germinal Beerschot was tot nog toe het sterkste team dat hier op Staaien z'n opwachting maakte. Vooral hun passing was erg sterk. Iedere bal, die er tussen inviel, was in het middenstrook voor hen. Al moet ik daar meteen aan toevoegen dat wij het hun in de eerste helft vrij makkelijk maakten door positionele fouten in het middenveld. Ik vond ook dat wij te snel terugvielen naar het oude spelsysteem met die lange ballen naar de spitsen. Na de rust liep het beter en creëerden we ook enkele doelkansen. Op zich was het dus een juiste uitslag."

Franky Van der Elst: "Ik wilde tekenen voor een punt"
Franky Van der Elst hield gemengde gevoelens over aan het 4de gelijkspel dit seizoen. "Enerzijds ben ik tevreden. Eén, omdat we nu en dan heel goed gevoetbald hebben. Twee, omdat een punt in Sint-Truiden sowieso een goed resultaat is - vooraf had ik hiervoor willen tekenen. Anderzijds vond ik dat er meer in zat. Het eerste half uur waren wij duidelijk de beste ploeg. Jammer genoeg slaagden we er toen slechts in één keer te scoren. Dan weet je dat je het nog moeilijk kan krijgen tegen dit opportunistisch Sint-Truiden. Dat bleek ook. Na rust werden we ingedrukt - ik kreeg mijn ploeg echt niet meer vooruit. En plots stond het 2-1. Gelukkig hebben we toen fantastisch gereageerd." Toch telt zijn ploeg nog altijd maar 7 punten. "Inderdaad, het loopt niet echt op. Maar ongerust ben ik niet. Als we dit kunnen volhouden en als we onze thuisreputatie opnieuw kunnen waarmaken, heb ik er alle vertrouwen in."

Kristof Snelders: "Strafschop niet gefloten"
Kristof Snelders maakte diep in de tweede helft een scherpe invalbeurt op Sint-Truiden. "Mijn eerste twee balcontacten mislukten, maar daarna zat ik onmiddellijk goed in de match," lichtte Kristof toe. "Ik kan tevreden zijn over mijn prestatie en over het resultaat. Op Sint-Truiden beleef je altijd wel een moeilijke tweede helft. Toch slaagden we er tijdens de slotfase in een dreigende nederlaag om te buigen naar een gelijkspel. En er zat zelfs meer in. Wij krijgen bijna wekelijks wel een strafschop tegen, maar een duidelijke overtreding op mij werd jammer genoeg niet bestraft met een logische elfmeter. Bovendien kregen we nog een paar halve kansen. Zo kon ik me nog eens doorzetten tot op de doellijn, maar mijn voorzet belandde net tussen twee aanstormende ploegmaats."

Bert Dhont: "Ik raakte de bal met de hand"
"Ik viel op de bal en maakte daarbij wel degelijk handspel, maar of dat nu binnen of buiten het strafschopgebied was, wil ik liever nog eens bekijken op de beelden," twijfelde Bert Dhont onmiddellijk na de partij. "De scheidsrechter legde de bal ook pas na overleg met zijn grensrechter op de stip. Gelukkig slepen we hier nog een puntje uit de brand, want we verdienden zeker niet te verliezen. Het eerste halfuur waren we duidelijk sterker dan de thuisploeg, maar we incasseerden twee domme tegendoelpunten. Dat we toch nog gelijkmaakten in de slotfase, bewijst de weerbaarheid van de ploeg. We mogen dus tevreden zijn met het resultaat, op voorwaarde dat er volgende zaterdag wel gewonnen wordt tegen Lierse. Met telkens een 4 op 6 na uit en thuis eindig je hoog."

Paul Kpaka: "Combinatie vooraan moet beter"
Germinal Beerschot-spits Paul Kpaka kon zijn prestatie op Sint-Truiden geen extra kleur geven met een doelpunt. "Het belangrijkste is dat de ploeg punten pakt," reageerde de man uit Sierra Leone. "Wie daarbij voor de doelpunten zorgt, is echt niet belangrijk. Een gelijkspel op Sint-Truiden is trouwens een goed resultaat. Over het scoren maak ik me geen zorgen, maar het combineren vooraan moet beter kunnen. Ik ben constant in beweging en creëer daardoor de nodige ruimte, maar vaak word ik dan niet aangespeeld. Ik ben wel een beetje teleurgesteld over het gebrek aan steun in de spits. Als je dat vergelijkt met Sint-Truiden, daar beweegt het met Mitrovic, Mbonabucya en Pereira langs alle kanten, terwijl ik er op dat vlak vaak alleen voorsta."

Robbie Dello: "Vijfde week ongeslagen"
Net zoals het leeuwendeel van zijn ploegmaats legde ook Robbie Dello zich vrij makkelijk neer bij de late gelijkmaker van GBA. "De puntendeling was verdiend, alleen jammer dat die tegengoal in de slotminuten viel. Nu ja, we blijven voor de 5de week op rij ongeslagen, da's toch al een leuke reeks. En ook persoonlijk mag ik niet klagen. Na een goede, blessurevrije, voorbereiding geniet ik het vertrouwen van de trainer. Nu, ik blijf daar nuchter in, mijn carrière is er één van ups en downs. Daarom wil ik nu een constantere lijn trekken, het wordt stilaan tijd om helemaal door te breken," aldus de bijna 21-jarige Dello.

Gunter Verjans: "Pijn blijkt normaal"
In het laatste halfuur nam Gunter Verjans de plaats in van Dalibor Mitrovic, die zaterdagavond niet echt kon bekoren. "Invallen was erg moeilijk, omdat het spel snel liep van de ene naar de andere zijde," vertelde Verjans. "Ik had zonder veel reactie donderdag en ook vrijdag kunnen meetrainen. De medische staf heeft me gezegd dat ik nog een tijdje last ga hebben van mijn buikspierblessure. Het is volgens hen normaal dat ik nog iets voel. Ik ga nog twee keer naar Leuven voor die schokgolftherapie en hoop dan opnieuw voluit te kunnen gaan."