Verslag + reacties Moeskroen - RWDM

Print
MOESKROEN - Moeskroen veegde zaterdag eindelijk de 0 punten van het bord. Tegen RWDM werd 70 minuten heel goed gevoetbald. De beloning is navenant. "Ik zag opnieuw een ploeg die wilde winnen aan het werk", zei trainer Hugo Broos. "Er zat veel beweging in het team. Er was druk op de bal en duels werden gewonnen. Vooral werd er tegen een hoog ritme gevoetbald en we kwamen tot een rij goeie kansen. Ik hoop dat de trein vertrokken is. Met een uitwedstrijd in Sint-Truiden, thuismatchen tegen GBA en Westerlo en de 3 punten van Aalst erbij, kan de oktobermaand voor Moeskroen voor de definitieve ommekeer zorgen." Terwijl buiten de RWDM-aanhang luidkeels het ontslag van Patrick Thairet eiste, besefte de geteisterde coach dat zijn ploeg een heel zwakke prestatie neerzette. "We hadden angst, leden snel balverlies en incasseerden enkele domme doelpunten. Al vind ik de uitslag overdreven."
34' Mitrovic bedient de goed gevolgde Vidovic. Die schiet op de uitgekomen Doumen.
35' Afgeweken schot van Mitrovic belandt via het hoofd van Marcin Zewlakow in doel, 1-0.
51' Inzenden Blondel op links. Vidovic rondt af met hakje, 2-0.
63' Diepe bal van Mitrovic op Marcin Zewlakow. Een goed uitgekomen Doumen redt.
83' Kolotilko legt breed voor de vrijstaande Allou, 2-1.
86' Marcin Zewlakow trekt voor op rechts. Grégoire schiet in het centrum raak, 3-1.
89' Voorzet Grégoire op rechts, Bakadal glijdt de bal aan de twee paal binnen, 4-1.

Doelpunten: 35' Marcin Zewlakow 1-0, 51' Vidovic 2-0, 83' Allou 2-1, 86' Grégoire 3-1, 89' Bakadal 4-1
Scheidsrechter: Philippe Flament
Gele kaarten: Ouchla (fout), Fassotte (fout), Vidovic (spelbederf)
Toeschouwers: 8.000
MOESKROEN: Vandendriessche - Besengez (33' Teklak), Mi. Zewlakow, Vidovic, Casto - De Vleeschauwer, Dugardein, Blondel (74' Grégoire), Mitrovic - Ban (74' Bakadal) en Ma. Zewlakow
RWDM: Doumen - Butera, Ouchla, Fassotte, Kargbo, Van Oekelen - Smid, Seker (63' Allou), Thiago (41' Salievski) - Kolotilko en Magro (41' Jarakovic)