UEFA Cup vrouwen: zege voor Eendracht Aalst

Print
BRUSSEL - De vrouwenploeg van Eendracht Aalst heeft zaterdag zijn tweede groepswedstrijd in de Uefa Cup voor vrouwen in het Noorse Trondheim met 4-3 gewonnen van het IJslandse Reykjavik. Eerder verloor Aalst zijn openingswedstrijd met 1-4 van het Wit-Russische Dobruichanka.
BR>
Aalst toonde zich in de beginfase de betere ploeg en puurde uit zijn vierde hoekschop na 12 minuten zijn eerste doelpunt: een corner van Sonja Heirbaut werd door een speelster van Reykjavik in eigen doel gedevieerd. Reykjavik zocht een antwoord op deze achterstand, kwam meer en meer in de wedstrijd en binnen het kwartier werd de achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong. Nog voor de rust kwamen onze landgenoten langszij toen Sonja Heirbaut in de strafschopzone werd gehaakt en Femke Maes vanop de penaltystip raak trof, 2-2.

Ook in de tweede helft toonde Aalst zich de betere ploeg en via Femke Maes werd het 3-2. Reykjavik kwam echter terug tot 3-3 maar in het slotoffensief lukte Sonja Heirbaut in de 88ste minuut de winninggoal, 4-3.

In de tweede wedstrijd van de dag won Trondheim met 6-1 van Dobruichanka.