Haneveer lukt 147 maximumbreak in Gent

GENT -

In Gent, waar momenteel in de Sint-Martinus snookerclub het eerste Belgium Ranking toernooi van het seizoen wordt betwist, heeft onze landgenoot Bjorn Haneveer een 147 maximum gescoord. Haneveer, die het seizoen aanving als nummer 65 op de wereldranglijst, lukte dit exploot in de achtste finale tegen Peter Bullen.

BELGA

BR>

In het vijfde en beslissende frame had hij slechts 8 minuten en 25 seconden nodig om zijn tweede maximum in zijn snookerloopbaan te registreren. Het is voor de Weeldenaar wel de eerste 147 als prof.

Haneveer, moest even bekomen van zijn prestatie. "Het is fantastisch om dit te realiseren. Dit is de eerste in mijn profloopbaan. Het was haast een perfecte 147. Ik ben bijna nooit in de problemen gekomen. Na de vijftien rode ballen met er opvolgend een zwarte bal te hebben weggespeeld, heb ik misschien één moeilijke kleur gehad, namelijk de gele bal, voor de rest waren het bijna allemaal standardshots. Zelfs bij de ultieme roze en zwarte bal was ik zeer rustig. Ik ben pas uit verlof en meteen terug op het goede spoor, wat moet je nog meer hebben. Het voorbije jaar was reeds een voltreffer met de Europese titel en de gouden medaille tijdens de World Games in Akita, deze maximum 147 is echt de slagroom op de taart."