Duquesne wil overleg met Kanaallanden

Minister van binnenlandse zaken Antoine Duquesne duidt op de noodzaak van overleg tussen de Kanaallanden na het voorval met het Panamese schip. Duquesne had naar aanleiding van het drama in Dover al eens een bijeenkomst van de betrokken ministers uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland gevraagd.

BELGA

Na onderzoek bleken er dus geen illegalen aan boord van het onder Panamese vlag varende schip de Elpa. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Justitie deze namiddag bekendgemaakt. Eerdere geruchten meldden dat er duizend vluchtelingen aan boord zouden zijn, maar die blijken niet juist. Een medewerker van het Nederlands ministerie van Justitie sprak vanochtend al met de kapitein van de Elpa. Op de vraag van Justitie of de geruchten over de aanwezigheid van vluchtelingen correct waren, vroeg de gezagvoerder of zij een 'practical joke' uithaalden.

Omstreeks half vier vannacht had het schip vanuit Franse wateren de internationale vaarroute naar Nederland gekozen. De Elpa voer nooit de Belgische territoriale wateren binnen.

Aangeboden door onze partners