Davis Cup: Belgë staat gelijk

Print
LUIK - België is zondag in het Luikse Sart-Timan op gelijke hoogte gekomen met Marokko (2-2) in het barrageduel in de Wereldgroep van de Davis Cup. Xavier Malisse (ATP-39) zorgde voor het tweede Belgische punt door winst in vier sets tegen Hicham Arazi (ATP-29): 4-6, 7-6 (7/2), 7-5 en 6-4.
BR>
In de eerste set kon de Belg uit Florida de Marokkaan niet uit zijn evenwicht brengen, en bij een 3-2 stand brak Arazi met relatief gemak door de service van Malisse. Onze landgenoot kon deze achterstand niet meer ophalen, en verloor de eerste set met 6-4.

Het begin van de tweede set gaf eveneens weinig reden tot hoop. Al vlug stond het 3-1, en de Marokkaan had ook de kans om op 4-1 te komen. Juist op tijd herwon Malisse echter het vertrouwen, en enkele ogenblikken later stond het 3-3. Bij 5-4 redde Arazi nog een setpunt, maar in de tiebreak moest hij de tweede set toch aan Malisse laten: Malisse snelde in geen tijd naar 7-2.

Volledig op dreef brak Malisse in het opningsgame van de derde set door de service van Arazi, maar in het zesde spel moest hij deze voorsprong weer prijsgeven, nadat hij volledig uit concentratie was geraakt door een discussie met de scheidsrechter. Hij herpakte zich echter vlug, en in het elfde spel ging hij opnieuw door de opslag van de Marokkaan (6-5). In het daaropvolgende spel keek Malisse tegen drie breakpunten aan, maar met vier aces en een winning serve haalde hij toch de derde set binnen.

De vierde set begon zoals de derde, en Malisse stond al vlug 2-0 achter. Gedragen door het publiek maakte hij echter vlug gelijk, en bij 4-4 brak hij opnieuw door het spel van Arazi. Het laatste spel was een formaliteit: met vier nieuwe aces besloot Malisse de wedstrijd met 6-4 in de vierde set.

Xavier Malisse bracht met deze zege de druk op de schouders van Christophe Rochus (ATP-76), die moet winnen van Younes El Aynaoui (ATP-47) om België in de wereldgroep te houden.

Xavier Malisse: "Ik had weinig vertrouwen door de verloren wedstrijd van vrijdag, en door het feit dat ik al lang niet meer in zaal gespeeld had. Zaterdag was ik zo sterk aan het twijfelen dat ik gezegd heb tegen Steven (NVDR: Steven Martens, de Belgische kapitein) dat het geen zin had. Dat ik niet zou spelen. We hebben goed gediscussieerd, en hij heeft me doen inzien dat veel afhing van mijn servicedruk. In de eerste set vandaag was die druk er niet, en heb ik niet aangevallen. Ik ben pas in de wedstrijd gekomen in de tweede set, en vooral vanaf het moment dat ik gelijk kwam en het publiek zich begon te roeren, ben ik mijn beste tennis beginnen spelen. Van dan af was het ongelofelijk. Het publiek heeft me constant en bij elk punt aangemoedigd, wat me er toe aanzette alles te geven wat ik had. Voor zulke momenten spelen we allemaal. In de laatste twee sets heb ik enkel nog aces geslagen. ik sloeg twee aces per game, en heb iedere keer de kans gehad om door zijn opslag te breken. Daardoor voelde ik mij veel meer op mijn gemak."