Werden er meer aanslagen beraamd?

De Amerikaanse federale politie (FBI) vindt steeds meer aanwijzingen dat terroristen meer aanslagen hadden beraamd dan die van 11 september. Volgens de Washington Post heeft de FBI kort na de aanslagen in zeker vier vliegtuigen, waarvan er één naar Brussel zou vliegen, stanleymessen gevonden.

BELGA

Twee zaten er in kussens verstopt in een vliegtuig dat uit Boston vertrok en een in een prullenbak van een vliegtuig dat van Atlanta naar Brussel zou vliegen. In twee andere vliegtuigen zijn ook messen gevonden, maar daarover is nog niets bekendgemaakt. Hoe de messen in de toestellen kwamen is niet bekend. Een mogelijkheid is dat de messen er zijn verstopt door medeplichtigen van kapers die werkten of werken voor luchtvaartmaatschappijen of luchthavens.

De Amerikaanse justitie heeft tal van mensen aangehouden voor ondervraging. Onder hen is een Jemeniet in Chicago, Nageeb al-Hadi. Die was in het bezit van uniformen van de maatschappij Lufthansa en drie valse paspoorten. Het gaat evenwel mogelijk om iemand die werkelijk voor de Duitse onderneming werkte. Na de tientallen aanhoudingen in de VS en enkele in Canada worden in de VS zeker zes mensen vastgehouden .