Aanslagen VS: Aanhoudingen in GB en Peru

In Engeland zijn vrijdag vier aanhoudingen verricht die verband houden met de terroristische aanslagen in New York en Washington. Bij een inval in West-Londen zijn vrijdagmiddag een 27-jarige man en een 25-jarige vrouw aangehouden. Op een ander Londens adres werd een 29-jarige man gearresteerd.

APNED

De politie heeft op beide adressen huiszoeking verricht op basis van de Britse Terrorismewet van vorig jaar. In Birmingham, ongeveer 160 kilometer ten noorden van Londen, is vrijdagavond een 29-jarige man door een anti-terreureenheid aangehouden.

In Peru werden drie personen uit Arabische landen gearresteerd die ervan worden verdacht deel uit te maken van een terroristennetwerk met vertakkingen in Peru zelf en in Argentinië, Bolivia en Chili. Dat deelde president Toledo vrijdag mee. Een van de drie is de 27-jarige Irakees Nazal Raed. De man was al op 6 september opgepakt bij de Amerikaanse ambassade in Lima en bleek een vals Argentijns paspoort te hebben. Hij wilde met American Airlines naar Miami vliegen.

Raed was met twee andere personen uit Arabische landen uit Argentinië naar Peru gekomen. Hun namen zijn in verband met het onderzoek niet bekendgemaakt.