Club Brugge speelt 2-2 gelijk in Cyprus

NICOSIA -

Club Brugge voetbalde zich in Nicosia een goede, maar zeker geen schitterende uitgangspositie bij elkaar. En het gelijkspel kostte meer moeite dan verwacht. Na weer een vroeg tegendoelpunt was Club op achtervolgen aangewezen, maar de jarige Gert Verheyen en de zieke Philippe Clement zetten de nare situatie recht. De 1-2 bleef echter niet overeind: Radosavljev maakte er 10 minuten voor tijd nog 2-2 van. De kwalificatie is dus nog niet binnen, maar 0-0 of 1-1 volstaan in de return wel voor een plaats in de tweede ronde. Niet onoverkomelijk dus, maar dan moet Club wel de kansen afmaken.

Clement had donderdag plots veel minder last van zijn sinussen en Sollied bracht hem alsnog aan de aftrap. De Antwerpenaar, voor het eerst sinds vorig jaar op Aalst samen met De Brul centraal in de afweer, kende een warm wedstrijdbegin. Nicosia-coach Sapuric koos warempel voor een 4-4-2 en speelde verrassend zonder libero. De door Sollied gewenste vroege goal viel, maar aan de verkeerde kant. Na een wegdraaiende voorzet vanop rechts schoot de vrijstaande Themistocleous heel mooi overhoeks binnen: al zijn 4de Europese goal. Na Antwerp en La Louvière meteen de 3de keer op rij dat Club bij wijze van spreken met een achterstand aan de match begon.

Brugge probeerde druk te zetten, maar dat viel tegen. Onder meer omdat de ref een kopbalgoal van Rune Lange afkeurde. Blauw-zwart voetbalde heus wel wat kansen bij elkaar. Nastja Ceh viseerde de vuisten van Olympiakos-keeper Petrides, wat hem enkele minuten later werd nagedaan door Andres Mendoza. Maar het bleef uitkijken voor de dreiging van de razendsnelle spitsen Kozlej en Radosavljev. De 2-0 hing zowaar in de lucht, toen eerstgenoemde Verlinden bijna te grazen nam. De ouderdomsdeken van Club moest ook zijn klauwen tonen op een gevaarlijke pegel van Ioannou. Pas op het halfuur herstelden de troepen van Sollied zich. De gelijkmaker oogde fraai. Englebert gooide voor vanop rechts en Verheyen schakelde eerst zijn mannetje uit om dan zelf voor zijn verjaardagscadeau te zorgen door in de verste hoek binnen te schuiven (1-1).

En Club vergat uit te lopen. Englebert devieerde mooi voor Verheyen, die Mendoza het straatje instuurde. De Peruaan miste en deed dat even later nog enkele keren. Voordien had hij al op domme wijze geel gekregen. Allicht daarom mocht Martens warmlopen. En die logische wissel kwam enkele minuten na de rust. Club trok in de lege Pagkypria-kuip nadrukkelijk op zoek naar de tweede goal, maar Simons zag zijn dropshot in de handen van de Cypriotische doelman belanden. Martens toonde zich gretig, maar zijn schot zoefde tot tweemaal toe nipt naast. Olympiakos kwam niet meer in het stuk voor en een tweede Brugse goal kon niet uitblijven. Clement rukte op, zocht en vond de één-twee met Lange en passeerde droogjes de doelman. Toch geen zege voor Club, want 10 minuten voor tijd maakte Radosavljev er nog 2-2 van. Missie slechts half geslaagd dus voor blauw-zwart, dat een kopbal van Martens nog op het doelhout zag belanden.

Doelpunten:

6' Themistocleus 1-0, 32' Verheyen 1-1, 69' Clement 1-2, 80' Radosavljev 2-2

Scheidsrechter:

Gatosi (Svk)

Gele kaarten:

Mendoza (protest), Stavrou (haakfout)

Toeschouwers:

1.500

OLYMPIAKOS NICOSIA:

Petrides - Charalambous, Ioannou, Stavrou - Aristocleous - Kahandrian, Djedovic, Assiotis (62' Papavasiliou), Themistocleous - Kozlej en Radoslavjev

CLUB BRUGGE:

Verlinden - De Cock, De Brul, Clement, Vander Heyden - Englebert, Simons, Ceh (80' Cornelis) - Verheyen, Lange en Mendoza (52' Martens)

Antoine Vanhove: "Goed voor de recette"

"Zo snel mogelijk scoren," hoopte Trond Sollied voor aftrap van Olympiakos Nicosia-Club Brugge. En zo geschiedde. Al na 3 minuten lag de bal in de netten. Het was echter niet Club, wel de thuisploeg die had toegeslagen. Verheyen en Clement stelden orde op zaken. Omdat Radosavljev tijdens het slotkwartier alsnog gelijkstelde, moet Club volgende week voluit gaan wil het zich kwalificeren voor de tweede ronde. "Toch mag dit geen probleem opleveren," aldus Trond Sollied. "Als wij in de openingsminuut kunnen scoren, wordt het misschien 2-6. Mendoza had 3 keer moeten scoren en een goal van Lange werd ten onrechte afgekeurd. Op een bepaald moment controleerden we de wedstrijd, maar we gaven ze uit handen. Mijn spelers speelden zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar dat leverde gelukkig geen nederlaag op."

Club-directeur Antoine Vanhove stelt zich evenmin zorgen met betrekking tot de terugwedstrijd. "Ik heb helemaal geen schrik. Deze tegenstander is te pakken, alhoewel ik de eerste ben om toe te geven dat het resultaat veel beter had moeten zijn. Sportief waren we vandaag niet 100 procent, maar toch hebben we een serieuze optie genomen op de kwalificatie. Misschien is het meest positieve nog het feit dat we nu mogen rekenen op een degelijke recette. De spelers vergaten de kansen af te maken. Vooral Mendoza was niet in zijn dagje en ook Lange heeft al betere wedstrijden gespeeld. Anderzijds vond ik wel dat Englebert zijn mannetje heeft gestaan."