Uefacup vrouwen: Aalst verliest in Trondheim

TRONDHEIM -

De voetbalsters van Eendracht Aalst hebben hun eerste groepswedstrijd uit de allereerste UEFA-beker voor vrouwen donderdag in het Noorse Trondheim met 4-1 verloren van Dobruichanka, de kampioen van Wit-Rusland.

BELGA

In een gelijkopgaand wedstrijdbegin kreeg Aalst een eerste kans maar Sonja Heirbaut reageerde net te laat op een voorzet van Browaeys. In de 12de minuut werd een fout gemaakt op keeper Vandenhouwe en de tegenstrever maakte van het geharrewar gebruik om te scoren, 1-0. Dewitte, Heirbaut en Browaeys kregen enkele kansen maar konden niet afwerken. Op een scherpe goed uitgevoerde counter na 35 minuten puurden de Wit-Russische meisjes echter wel een doelpunt, 2-0.

Na de rust werd een doelpunt van Heirbaut op aangeven van Maes afgekeurd en schoot Browaeys net over. Aalst drukte, dwong 3 hoekschoppen op rij af maar op een tegenstoot scoorde Wit-Rusland zijn 3de doelpunt om even later uit te lopen tot 4-0. Met een eerreddend doelpunt van Heyrman werd het eind bereikt, 4-1.

In de tweede wedstrijd van de dag won een sublieme thuisploeg Trondheim met 9-0 van het Ijslandse Reykjavik. De winnaar van dit toernooi plaatst zich met 7 andere winnaars van andere toernooien voor de kwartfinales van de Uefa Cup waarin met heen- en terugwedstrijden wordt gespeeld.