Top van de kartingwereld dit weekend in Mariembourg

MARIEMBOURG -

Dit weekend organiseert het circuit van Mariembourg de voorlaatste manche in het werelkampioenschap Formule super A. De finale is voorzien in Japan, later op het jaar. Dit wordt evenwel beslist het ultieme rendez-vous voor alle pretendenten in de Europese serie van deze Formule A.

BELGA

De binding tussen Formule 1 en karting wordt steeds nauwer. Vooreerst is het merendeel van de piloten ooit begonnen achter het stuur van een kart, sommigen aarzelen, in navolging van Michael Schumacher, niet om er weer mee te beginnen. En karting zal in de komende jaren beslist een hoger niveau halen omdat de wedstrijden zullen geïntegreerd worden in het programma van sommige Grote Prijzen van de Formule 1. Zij krijgen een plaatsje op donderdag, niet op de gewone circuits van weleer, maar wel precies op daarvoor speciaal ingerichte omlopen, in de onmiddellijke omgeving van het "grote circus".

Op de vooravond van de confrontatie in Mariembourg, zullen de Italianen Vitantonio Liuzzi en Davide Fore elkaar de leidersplaats betwisten in de topserie, de Super A, op het circuit van Fagnes. Liuzzi toonde zich de regelmaat zelve, terwijl zijn rivaal een zware prijs moest betalen door een sanctie voor zijn vliegende start tijdens de eerste manche van het Italiaanse circuit van Sarno.

De voornaamste outsiders lijken de Italiaan Sauro Cesetti, de Nederlander Benjamini, de Fin Toni Vilander en de Fransman Franck Perera. Twee Belgische piloten mengen zich ook in het strijdgewoel van deze topklasse: Caren Burton en Alexandre Engels. In Formule A, zijn de Engelsman Ben Hanley en de Nederlander Carlo Van Dam de laatste namen op de erelijst.