Bankroet Fiorentina: gerecht beveelt klassering

FIRENZE -

De Handelsrechtbank van Firenze heeft de klassering bevolen van de procedure tot faillissement van het Italiaanse AC Fiorentina. Dat werd donderdag bekend gemaakt door een gerechterlijke bron. "Fiorentina is in een gematigde crisis, die de aanvraag tot faillissement niet rechtvaardigt", zo verklaarde de voorzitter van de rechtbank, Giuseppe d'Amora.

Het parket van Firenze had woensdag het faillissement aangevraagd van de club, naar aanleiding van het financiëel deficit op haar rekeningen. Dit ondanks de verkoop van meerdere spelers, waaronder doelman Francesco Toldo (Inter Milaan), de Portugese middenvelder Rui Costa (AC Milan) en de Tsjech Tomas Repka (West Ham United).

De clubvoorzitter, cinemaproducer Cecchi Gori, wordt nog vervolgd in andere rechtskundige zaken. Voor zijn part mag de hele ploeg worden verkocht, zo zei hij woensdag. Iets wat hem niet in dank werd afgenomen door de supporters. Fiorentina bekleedt de 11de plaats met 3 punten, na twee nederlagen en een overwinning. Benieuwd hoe de aanhang zal reageren op de 4de speeldag, volgend weekend.