Onderhandelingen bij Sabena opgeschort

Print
De vergadering tussen de vakbonden en de directie van Sabena werd rond 15.30 uur opgeschort. De directie beraadt zich en zou later op de dag met een verklaring naar buiten komen, aldus Sabena-woordvoerder Wilfried Remans. Op de vraag of beide partijen een akkoord bereikten over het businessplan, wou de zegsman geen commentaar kwijt.
De vakbonden van hun kant verklaarden dat de directie "lauw" reageerde op de voorstellen die ze de afgelopen twee dagen formuleerden en die naakte ontslagen bij de luchtvaartmaatschapij moeten vermijden. "Voor bepaalde categorieën van het personeel is er een akkoord, andere zaken zoals de filialisering kregen van de vakbonden geen principieel njet", aldus Inge Vervotte van het ACV. De vraag is dus of dit voldoende zal zijn voor gedelegeerd bestuurder Christoph Müller.
Müller wil met zijn businessplan van Sabena een kleinere en meer rendabele luchtvaartmaatschappij maken. Hij gaf de vakbonden tot vandaag/zondag 16.00 uur de tijd om een basisakkoord uit te werken.