Zege voor Genk, eerste punten voor Moeskroen

HASSELT -

Op de 6de speeldag in de hoogste voetbalklasse heeft Racing Genk op eigen veld Lierse verslagen met 4-2. Moeskroen pakte zijn eerste 3 punten, thuis tegen RWDM (4-1). Aalst behield buitenshuis het maximum door La Louvière te verslaan met 1-3. STVV en GBA deelden de punten (2-2).

Tim Vdv

BR>

Genk begon furieus tegen Lierse. Al na 1 minuut deed Wesley Sonck de thuisaanhang juichen. Meteen een opdoffer die de Pallieters niet meteen te boven kwamen want na 6 minuten verdubbelde Dagano de score. Maar toen liet de thuisploeg Lierse begaan en zo kon Imschoot na een kwartier spelen de aansluitingstreffer aantekenen. In de tweede helft werd Zokora (al dan niet terecht) uitgesloten. Lierse profiteerde van de man-meer-situatie en Snoeckx maakte gelijk. Even later werd diezelfde Snoeckx de antiheld van de avond toen ook hij werd uitgesloten na een tweede gele kaart. 10 tegen 10 dus en Wesley Sonck bracht Genk opnieuw op voorsprong. In een hectische slotfase werd ook nog Wils met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en legde Beslija de eindcijfers vast.

Germinal Beerschot had de moeilijke verplaatsing naar Staaien op het menu. STVV startte gretig maar het was Germinal dat de score opende. Haagdoren liet doelman Belic op een hard afstandschot kansloos. De Truienaars gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er pas op het uur. Perreira werd in de '16' gehaakt en Boffin zette de strafschop om. De Truiense supporters wilden meer en de zege leek binnen toen Mbonabucya zijn achtste treffer van het seizoen aantekende. Een hevig slotoffensief van de Antwerpenaars leverde succes op want Haagdoren maakte zijn tweede goal van de avond.

Aalst had het aanvankelijk moeilijk tegen La Louvière. Turaci bracht de Wolven op voorsprong. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen maar slaagde daar niet in. Dat kwam hen duur te staan want de Ajuinen hadden maar 10 minuten nodig om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Stojak ramde de gelijkmaker en de 1-2 binnen. Luttele minuten later bezegelde Bjorn De Wilde het lot van de Henegouwers, die samen met RWDM de degradatieplaatsen bekleden.

Moeskroen heeft dus de rode lantaarn doorgegeven na een gemakkelijke overwinning tegen RWDM. Marcin Zewlakow en Gordan Vidovic maakten de eerste doelpunten op Le Cannonier. In de slotfase milderde Allou nog tot 2-1. De ingevallen Gregoire en Bakadal zorgden in extremis voor een ruime overwinning voor de thuisploeg.