Algerijnse Atletiekbond: "Saïdi-Sief onschuldig"

ALGIERS -

De Algerijnse atleet Ali Saïdi-Sief, positief bevonden op nandrolon tijdens het wereldkampioenschap begin augustus in het Canadese Edmonton, heeft niet bewust doping tot zich genomen. Dat blijkt uit analyses van een labo in Keulen, verklaarde de voorzitter van het Algerijnse Atletiekfederatie (FAA), Kamel Megnounif, donderdag.

BELGA

Megnounif preciseerde in een persbericht, dat het laboratorium heeft aangetoond dat de nandrolon in een medicament (Peruvat) zat, dat door de arts van de atleet was voorgeschreven als voedingssupplement. De dokter wist niet dat er nandrolon in het produkt zat, want dat stond niet op het etiket.

Het labo van Keulen kocht in de apotheek hetzelfde middel dat Saïdi-Sief tot zich nam, en vond er de verboden substantie in terug. "De goede trouw van de atleet is daarmee bewezen", besloot de voorzitter, die ook nog aangaf dat de FAA en de atleet overwegen klacht in te dienen tegen de fabrikant van Peruvat. De FAA gaat het dossier overmaken aan de Internationale Atletiekfederatie (IAAF), die zich op 8 november over de zaak zal uitspreken.

Saïdi-Sief, vice-olympisch kampioen in Sydney op de 5.000 m, pakte ook zilver op dezelfde afstand in Edmonton, alvorens twee jaar geschorst te worden door de IAAF.