Drie verkeersdoden in Wallonië

Vrijdagnacht zijn in Wallonië verschillende zware ongevallen gebeurd. Daarbij vielen in totaal zeker 3 doden en verschillende zwaargewonden.

BELGA

In Frasnes tussen Leuze en Ronse in de provincie Henegouwen botsten vrijdagavond rond 23.40 uur twee personenwagens frontaal tegen elkaar. Een 32-jarige man en zijn vrouw van 30 overleefden de klap niet. Hun 6-jarige zoontje Mathieu werd zwaargewond overgebracht naar een hospitaal in Ronse maar is buiten levensgevaar. Ook de bestuurder van de andere auto werd zwaargewond.

Rond middernacht verloor een bestuurster de controle over haar wagen, die tegen een boom belandde langs de N3 in Welkenraedt, nabij discotheek "La Villa". Drie jongeren van 21, 28 en 29 jaar werden overgebracht naar ziekenhuizen in Eupen en Verviers. Een van hen zou in kritieke toestand zijn.

Zaterdagochtend omstreeks 5 uur overleed een motorrijder in Haccourt op 15 kilometer van Luik nadat hij met zijn motor tegen een vrachtwagen reed die hem voorafging. Een 36-jarige man uit Haccourt was op slag dood.

Ook in de streek van Hoei gebeurden vrijdagnacht ongelukken. In het ziekenhuiscentrum van Hoei belandden verschillende lichtgewonde chauffeurs die de controle over hun stuur waren kwijtgeraakt. Een inwoner uit Amay zou in kritieke toestand zijn.