Sunderland wint Grote Prijs Fourmies

FOURMIES -

De Australier Scott Sunderland (Team Fakta) heeft zondag de 68ste editie van de Franse Grote Prijs Fourmies (cat. 1.1) gewonnen. Hij haalde het in een spurt met vijf van de Amerikaan Fred Rodriguez (Domo-Farm Frites) en de Duitser Jens Voigt (Credit Agricole). Onze landgenoot Glenn D'Hollander finishte als vijfde.

Belga

BR>

Al van bij de aanvang van de koers, die in barre weersomstandigheden verreden werd, waren er tal van uitvalspogingen. Maar niemand kreeg een vrijgeleide. Op zo'n vijfentwintig kilometer van het einde, tijdens de plaatselijke ronden in en om Fourmies, kregen we een kopgroep van vijf renners. Daarbij onze landgenoot Glenn D'Hollander (Lotto-Adecco), de Australier Scott Sunderland (Team Fakta), de Duitser Jens Voigt (Credit Agricole), de Zweed Niklas Axelsson (Mercury) en de Amerikaanse kampioen Fred Rodriguez (Domo-Farm Frites). De Est Jaan Kirsipuu (AG2R) zag de ernst van de situatie in en ging in de achtervolging. Ook Nico Mattan (Cofidis) trachtte de kloof met de vijf vluchters nog te dichten maar hoe hard het duo ook zwoegde, Mattan en Kirsipuu werden terug ingelopen door het peloton waar de ploeg van Bonjour het merendeel van het werk verrichtte.

Bij de koplopers nestelde Rodriguez zich netjes achteraan en liet zich meedrijven naar de aankomstlijn. Jaan Kirsipuu poogde daarna opnieuw om de leiders, waar Fred Rodriguez tevergeefs trachtte alleen weg te geraken, nog te vervoegen maar ook nu slaagde hij daar niet in. Door de actie van Rodriguez viel de samenwerking vooraan helemaal weg zodat de vijf vluchters hun voorsprong zagen slinken van 1 minuut naar 21 seconden. Reden genoeg voor de Let Romans Vainsteins (Domo-Farm Frites) om nog eens aan de boom te schudden en de kloof tussen het peloton en de leiders nog wat te verkleinen. Toch hield het vijftal stand. De in Zottegem wonende Scott Sunderland haalde het in de spurt.

Uitslag (183 deelnemers):

1. Scott Sunderland (Aus - Team Fakta) de 210 km in 5u11'11"

2. Fred Rodriguez (VSt)

3. Jens Voigt (Dui)

4. Niklas Axelsson (Zwe)

5. Glenn D'Hollander op 0'02"

6. Jeremy Hunt (GBr) 0'12"

7. Jacky Durand (Fra)

8. Gorik Gardeyn

9. Romans Vainsteins (Let)

10. Jo Planckaert

11. Andrej Hauptman (Sln)

12. Andrei Tchmil 13. Nico Mattan

14. Stefan Adamsson (Zwe)

15. Malte Urban (Dui)

16. Franck Renier (Fra)

17. Manu Lhoir

18. Arvis Piziks (Let)

19. Gianluca Bortolami (Ita)

20. Gianpaolo Mondini (Ita)

21. Andrea Tafi (Ita)

22. Roger Beuchat (Zwi)

23. Christophe Agnolutto (Fra)

24. Paolo Bettini (Ita)

25. Paolo Valoti (Ita)

26. Grischa Niermann (Dui)

27. Aart Vierhouten (Ned)

28. Arturas Trumpauskas (Lit)

29. Massimiliano Mori (Ita)

30. Christophe Brandt

...

40. Chris Peers

48. Johan Verstrepen

50. Ludo Dierckxsens

51. Johan Museeuw

57. Thierry Marichal

71. Mark Wauters