Giftige stof van truck in Boorsem geneutraliseerd

De brandweer van Maasmechelen heeft de giftige stof die uit de tankwagen lekte op de parking aan de grensovergang in Boorsem, geneutraliseerd. De operatie duurde 4 uur. Het betreft de schadelijke stof van de groep biocydes. De stof wordt gebruikt bij waterzuivering.

BELGA

De vrachtwagenchauffeur was donderdag iets na middernacht een hapje gaan eten. Toen hij terugkwam, merkte hij dat de stof uit de tankwagen lekte. Hij verwittigde meteen de brandweer.

Brandweercommandant Jurgen Pass riep versterking op van de brandweer van Genk. Die kwam met gaspakken ter plaatse. De giftige stof werd uit de tankwagen overgepompt in containers van duizend liter. Vervolgens werd de ontsnapte stof geneutraliseerd met detergenten en water. Op de parking lagen nog andere truckers in hun vrachtwagens te slapen. Zij kregen het verbod verder te rijden. Eén locatie, waar de stof naartoe kon waaien, werd geëvacueerd. Biocyde is schadelijk voor de mens. Het kan de ademhaling bemoeilijken en na lange blootstelling kan bewustzijnsverlies optreden.