Herverzekeraars verwachten hogere schadeclaims

De herverzekeraars Swiss Re en Münchener Rück hebben donderdag gezegd hogere schadeclaims te verwachten als gevolg van de terreurdaden in de Verenigde Staten. Swiss Re gaat nu uit van een bedrag van 2 miljard Zwitserse frank (50 miljard frank/1,24 miljard euro) tegen een eerdere schatting van 1,2 miljard frank. Münchener Rück heeft zijn schadepost met 1,1 miljard euro opgehoogd tot 2,1 miljard euro (84,7 miljard frank).

BELGA

De herverzekeraars gaan van meer schade uit doordat andere gebouwen zijn ingestort of beschadigd als gevolg van het inzakken van het World Trade Center. De twee torens van het WTC-gebouw waren bij de Swiss Re herverzekerd voor 750 miljoen Zwitserse frank (18,7 miljard frank/465 miljoen euro).

Voor Münchener Rück zijn de aanslagen in de VS de grootste catastrofe uit zijn geschiedenis. De 2,1 miljard euro die het nu moet uittrekken is gelijk aan 11,5 procent van het premie-inkomen vorig jaar. Dit overtreft de schade van het Duitse concern na de aardbeving in San Francisco in 1906.

De nieuwe schatting van Swiss Re komt overeen met tweederde van de winst van concern in 2000. De Zwitsers weten nog niet hoe ze de claims gaan financieren.