Sporen leiden naar Saddam Hoessein

De aanwijzingen van betrokkenheid door de Iraakse dictator Saddam Hoessein bij de zelfmoordaanslagen in New York en Washington nemen toe. Het gezaghebbende militaire tijdschrift Jane's meldde dat de Iraakse leider Saddam Hoessein de zelfmoordaanslagen van vorige week in New York en Washington heeft gefinancierd.

BELGA

Jane's kreeg deze informatie van de Israëlische militaire inlichtingendienst. Eerder bracht de Amerikaanse CIA naar buiten dat één van de zelfmoordpiloten eerder dit jaar in Europa samenkwam met leden van de Iraakse geheime dienst. Volgens de Israëlische inlichtingendienst pendelden Iraakse geheime agenten de afgelopen twee jaar tussen Bagdad en Afghanistan, de schuilplaats van Ibn Laden. «De Irakezen die al vele jaren kleinere groepen financieren om hun vuile werk op te knappen, ontdekten snel de voordelen van samenwerking met Ibn Ladens Al-Qaeda», vermeldt de internetsite van Jane's Foreign Report. De Israëlische zegslieden maken melding van een arrestatie, bijna een jaar geleden, van een medewerker van de Iraakse geheime dienst door de Pakistaanse autoriteiten. De Iraakse mannen zouden in Afghanistan contact hebben gehad met de Egyptenaar Ayman al-Zawahri (

zie artikel linksonder). Hij is de rechterhand van Bin Laden en volgens de Israëliërs het brein achter de aanslagen van vorige week.