Duitse hordeloper Balzer betrapt op doping

NEUSS -

De Duitse atleet Falk Balzer is op doping betrapt. Bij de hordeloper werden tijdens een controle sporen gevonden van het verboden spierversterkende middel nandrolon. Balzer won tijdens de Europese kampioenschappen in 1998 op de 110 m horden zilver en op het wereldkampioenschap indoor in '99 brons op de 60 m horden.

BELGA

Verwacht wordt dat de antidopingcommissie van de Duitse atletiekbond hem snel een schorsing oplegt. De Duitse atletiekwereld kwam eerder al in opspraak door de dopingzaak van langeafstandsloper Dieter Baumann, die ook op nandrolon was betrapt. Baumann is tot begin 2002 geschorst.

Balzer zorgde vorig jaar ook al voor opschudding. Hij beledigde zijn donkere collega Claude Edorh tijdens de Duitse kampioenschappen. Pas op het laatste moment liet de Duitse bond hem meegaan naar Sydney, waar hij opnieuw negatief opviel. Hij presteerde niet en leverde stevige kritiek op het gekozen trainingskamp.

Polsstokspringer Tim Lobinger reageerde onlangs ook positief bij een dopingcontrole. De contraexpertise was echter negatief, zodat Lobinger vrijuit ging.