Zoekmachines overspoeld met trefwoorden over aanslagen

Zoekmachines op Internet zijn de afgelopen dagen overspoeld door mensen die zochten naar nieuws en informatie over de aanslagen in de VS. Normaal gesproken is de top van de verschillende ranglijsten samengesteld met trefwoorden die onder meer met seks, muziek en reizen te maken hebben. Zoektermen als 'World Trade Center, 'Osama bin Laden' en 'terrorism' hebben die plaats overgenomen.

BELGA

Bij Lycos staat het World Trade Center op de eerste plaats. De helft van de toptwintig bestaat uit trefwoorden die met de aanslagen te maken hebben. Bij Yahoo is de eerste zoekterm die niets met de gebeurtenissen van dinsdag van doen heeft 'Harry Potter', op de negende plaats.

De populairste zoekmachine op dit moment, Google, laat in grafieken zien dat de zoektermen World Trade Center en Pentagon vrijwel direct na de aanslagen massaal werden ingetikt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor Osama bin Laden, alleen was de piek daar enkele uren later te zien, toen de eerste speculaties over zijn betrokkenheid bij de aanslagen de ronde begonnen te doen.