La Louvière ontslaat manager Jean-Claude Verbist

LA LOUVIERE -

De Buitengewone Algemene Vergadering, woensdag bij elkaar geroepen door het bestuur van voetbalclub La Louvière, heeft zoals verwacht besloten om Jean-Claude Verbist uit zijn ambt als manager van de eersteklasser te ontzetten.

BELGA

De beslissing werd genomen met een meerderheid van twee stemmen, (7 voor, 3 tegen) van de tien aanwezige bestuursleden. Om zijn beslissing te motiveren verwees het bestuur naar de weinig lovende uitlatingen die Verbist een tijd geleden in de pers deed over La Louvière-voorzitter Filippo Gaone. Gaone zei echter in het belang van de club gehandeld te hebben, zonder daarbij aan zichzelf te denken.

Roland Louf, die bij het begin van het seizoen een deel van het financieel beheer op zich nam, maar daarna om "professionele redenen" opstapte, wordt waarschijnlijk de opvolger van Verbist. De Fransman Daniel Leclercq, trainer van La Louvière, steunde Verbist en zei eerder zijn lot aan dat van de manager te verbinden. De eerste trainerswissel van het nieuwe seizoen hangt dan ook in de lucht. De bij Turnhout ontslagen oud-international Stéphane Demol zou zich alvast klaar voelen om het trainerschap bij La Louvière over te nemen.