Sneeuwoverlast in provincie Antwerpen

De plotse sneeuwval verraste zaterdagochtend in de provincie Antwerpen zowel automobilist als strooidiensten op snelheid. In een mum van tijd lag er een sneeuwtapijt dat op sommige plaatsen tot meer dan 10 cm aandikte. Tientallen ongevallen met blikschade waren het gevolg.

BELGA

Tegen de middag normaliseerde de toestand. Door de regie van Brecht werden sneeuwruimers ingezet. "Feit is dat strooien op een sneeuwtapijt geen zin heeft", luidde het commentaar bij de federale verkeerspolitie. Het gladde wegdek veroorzaakte enkele kop-staart-aanrijdingen. In Merksem raakten 6 wagens betrokken bij een aanrijding, in Antwerpen reden kort na middernacht 9 wagens op mekaar in op de noodbrug op de Frankrijklei. De Antwerpse politie sloot daarop de brug af voor alle verkeer. Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens maakte om 11.50 uur bekend dat de brug opnieuw werd vrijgegeven. Ook de Waaslandtunnel werd afgesloten. In totaal stelde de politie zo'n 15 ongevallen vast, waarvan slechts één met een lichtgewonde.

In de late namiddag veroorzaakten enkele schuivers op de E19 tussen Loenhout en Brecht behoorlijk wat hinder in de richting van Antwerpen. De onaangepaste rijstijl op het gladde wegdek in combinatie met de laaghangende, verblindende zon was er oorzaak van heel wat blikschade. De snelweg werd er tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.