Ambassadeur VS praat met Pakistaanse leider Moesharraf

De president van Pakistan, Pervez Moesharraf, heeft donderdag zijn volledige medewerking toegezegd aan de Verenigde Staten. Tijdens een ontmoeting met de ambassadeur van de Verenigde Staten naar aanleiding van de aanslagen van dinsdag, praatte Moesharraf over het "terrorisme in de VS". Dat hebben officiële bronnen donderdag gemeld.

BELGA

De VS-ambassadrice in Pakistan, Wendy Chamberlain, stelde tijdens de 45 minuten durende ontmoeting haar geloofsbrieven voor. Zij noemde het onderhoud met Moesharraf "openhartig en direct". "Wij delen bepaalde opvattingen en de president heeft beloofd om mee te werken", zo verklaarde Chamberlain na het onderhoud aan enkele journalisten.

Volgens officiële bronnen was het onderhoud tussen Moesharraf en Chamberlain voor later voorzien, maar wegens de omstandigheden in de Verenigde Staten werd voor een eerdere datum gekozen. Pakistan is een van de drie enige landen die het fundamentalistische regime van de Taliban, die meer dan 95 procent van het Afghaanse gebied controleren, erkennen.