US Open: Sampras naar de halve finale

NEW YORK -

De Amerikaan Pete Sampras, het 10de reekshoofd, heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de open Amerikaanse tenniskampioenschappen in New York. Hij deed dit na een spectaculaire zege op zijn landgenoot en grote rivaal Andre Agassi, het tweede reekshoofd. Sampras won met 6-7 (7/9), 7-6 (7/2), 7-6 (7/2) en 7-6 (7/5).

BELGA

In de halve finales neemt de viervoudige winnaar (1990, 93, 95, 96) het op tegen de Rus Marat Safin, het 3de reekshoofd en de winnaar van vorig jaar. Sampras behaalde zijn 18nde overwinning in 32 wedstrijden tegen Agassi. "Ik moest heel goed serveren tegen de man met de beste return ter wereld", verklaarde Sampras, die 25 aces sloeg. "Het was een fenomenale avond voor mij."

"Ik ben zeer ontgoocheld maar ook fier dat ik deze wedstrijd heb mogen spelen", sprak Agassi. "Slechs enkele punten beslissen over winst en verlies in dit soort wedstrijden. Het is zwaar, maar dat is ook het mooie van deze matchen."

De twee kampioenen stonden 3 uur en 32 minuten op de baan. Geen van beide moest ook maar één keer zijn service afstaan. Sampras sloeg 25 aces tegenover 12 dubbele fouten. Agassi sloeg 18 aces en 4 dubbele fouten. In totaal maakte Agassi zelfs maar 19 directe fouten tegenover 40 voor zijn opponent. De 30-jarige Sampras neemt voor de 13de keer deel aan de US Open. Vorig jaar verloor hij in de finale van Safin. Hij krijgt nu een kans om revanche te nemen.