Burgemeester Sint-Truiden laat café sluiten

Burgemeester Ludwig Vandenhove van Sint-Truiden heeft zaterdag café De Bink op de Zoutstraat in het centrum van Sint-Truiden laten sluiten omwille van de sociale overlast, die in en rond het café veroorzaakt werd.

BELGA

De politiediensten hebben meermaals opgetreden tegen het café wegens muziekoverlast, lawaai en vandalisme. De buurtbewoners hebben talrijke mondelinge klachten geformuleerd bij het stadsbestuur en de politie. Hoewel de politie de uitbater in het verleden al verwittigd had, bleven de klachten duren.

De uitbater werd eind augustus schriftelijk op de hoogte gebracht van het voornemen van de burgemeester om de zaak te sluiten, als de overtredingen bleven aanhouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het café om 01.00 uur gesloten, omdat de politie opnieuw muziek- en lawaaioverlast vaststelde. Met de uitbater werd een afspraak gemaakt dat de nodige maatregelen getroffen moeten worden om een einde te maken aan de overlast.

Tot en met donderdag 13 september blijven de deuren van café

De Bink

gesloten. Ondertussen kan de uitbater de nodige maatregelen nemen. De lokale politie van Sint-Truiden en burgemeester Vandenhove maakten het nieuws zaterdag bekend.