AC Milan haalt Turkse middenvelder Umit binnen

MILAAN -

AC Milan heeft de Turkse middenvelder Umit Duvala overgenomen van Galatasaray. Dat kondigde de Milanese club donderdag aan. De transfer van Umit had de volledige steun van de nieuwe Turkse trainer van Milan, Fatih Terim. De 28-jarige Umit, regelmatig in de basis bij de Turkse nationale ploeg, zou AC Milan minder dan 215 miljoen frank (5,3 miljoen euro) kosten, omdat beide clubs al een voorwaardelijke transfersom hadden overeengekomen.

Bart Vdm/AP

Intussen meldden enkele Italiaanse media donderdag dat de Turkse spits Hakan Sükür ook naar AC Milan zou trekken. Hij zou overkomen van stadsrivaal Inter. De twee Milanese clubs weigerden te reageren op de berichten. Sükür, die vorig jaar naar Inter trok, staat niet op de lijst van spelers die van de nieuwe trainer van Inter Milaan, de Argentijn Hector Cuper (ex-Valencia), mogen meedoen tijdens Uefacupwedstrijden. Naar verluidt staat de Turk op de transferlijst.

AC Milan zoekt nog een aanvaller om José Mari te vervangen. De Spaanse spits moet 3 maanden aan de kant blijven wegens een knieblessure. Met Andriy Shevshenko en Filippo Inzaghi heeft Milan voorlopig nog aanvallend talent genoeg.