Toekomst Schotse bondscoach Brown onzeker

GLASGOW -

Acht jaar is hij al bondscoach van de Schotse nationale ploeg, maar donderdag werd de functie van Craig Brown in vraag gesteld na de 2-0 nederlaag van woensdagavond in Brussel. "Of ik er nog mee doorga, is een zaak tussen mij en het Uitvoerend Comité van de Schotse Voetbalbond", aldus Brown. "Ik wil de situatie zo snel mogelijk doornemen met mijn werkgevers. Het zal een privé-gesprek worden, waarna wellicht een aankondiging zal worden gedaan. Mijn contract loopt nog door tot december en dat wil ik graag in ere houden. We zullen afwachten en zien wat er gebeurt".

Bart Vdm/AP

Schotland moet in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd met ruime cijfers winnen van Letland én hopen dat de Rode Duivels gaan winnen in Kroatië om nog kans te hebben (via een beter doelsaldo dan de Kroaten) op de tweede plaats en de daarbijhorende barragematchen in Groep 6. Craig Brown gaf toe dat de Schotse hoop op kwalificatie voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea nu wel heel klein geworden zijn. "Zolang het mathematisch mogelijk is om ons te kwalificeren, blijven we doorgaan. Maar de nederlaag in Brussel betekende - voor mij althans - dat we het WK mogen vergeten".

David Taylor, de voorzitter van de Schotse voetbalbond zei dat de toekomst van Craig Brown als bondscoach "binnenkort" zal worden besproken.