Sterrenslag bij terugkeer van Koning van de pop

Print
Een pleiade vedettes uit de show-business, de film- en de mediawereld heeft vrijdagavond de Grote Terugkeer na elf jaar van de koning van de pop meegemaakt in Madison Square Garden. Daar gaf Michael Jackson het eerste van twee mega-concerten ter gelegenheid van zijn dertig jaar in de showbizz.
Het VIP-avondje begon al uitstekend toen Marlon Brando door het publiek werd uitgefloten omdat hij wat al te lang uitweidde over Wacko's werk voor kinderen in nood. De Koning van de Pop zelf besteeg het podium nadien met de voor megasterren gebruikelijke vertraging. Hij deed dit hand in hand met zijn goede vriendin Elizabeth Taylor.

Voor het eerst sinds 1984 stond Michael vrijdagavond zingend op het podium met zijn broers. Onder de talrijke beroemde aanwezigen waren: Whitney Houston, Liza Minnelli en Quincy Jones, maar ook efemeer onsterfelijken uit de jongere(n)lichting als boysband 'N Sync, Britney Spears en Latino-crooner Marc Anthony. Houston zong tot vreugde van velen een nummertje uit Jacksons beroemdste album 'Thriller'.
Maandag geeft de grote kindervriend opnieuw een concert, ditmaal voor een "gewoon" publiek. De toegangsprijzen zijn echter allesbehalve gewoon: zij variëren van 45 tot 2.500 dollar (meer dan honderdduizend frank).

De twee optredens kaderen in de promotiecampagne voor Jacksons nieuwste album, 'Invincible' (Onverslaanbaar), dat op 30 oktober bij de platenboeren van het westelijk halfrond wordt verwacht. De productie van het album, Jacksons eerste na meer dan zes jaar, heeft miljoenen dollars gekost. Met 'Invincible' wil Wacko Jacko het jongere grut voor zich winnen. Tieners en pubers kennen de man immers niet zozeer van zijn muziek, dan wel van zijn plastische chirurgie en zijn tribulaties met het gerecht betreffende pedofilie-beschuldigingen.
Amerikaanse (muziek-)critici geloven dat, mocht Jacksons terugkeeralbum floppen - en de kans is niet onbestaande - het met de carrière van de 43-jarige zanger gedaan is. Zijn volgende album zou dan wel eens 'Invisible' kunnen heten.