Manifestatie voor meer veiligheid op bus en tram in Kortrijk

Een aantal militanten van de christelijke vakbond CCOD vervoer heeft zaterdagmiddag actie gevoerd voor het station van Kortrijk. De manifestanten riepen op tot meer veiligheid op bus en tram.

BELGA

Aanleiding voor de actie was een incident van vrijdag op de bus van Tielt naar Kortrijk. Een vrouwelijke bestuurder had opgemerkt dat een 16-jarige scholier een abonnement had gekregen van een andere scholier. De bestuurster maakte daarover een opmerking, waarop de jongere de vrouw een vuistslag toediende. Het slachtoffer werd met gekneusde ribben opgenomen in het ziekenhuis en is tien dagen werkonbekwaam.

De jonge dader werd opgepakt en is door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling voor bijzondere jeugdzorg.

De actievoerders beweerden zaterdagmiddag dat het al het vijfde geval van agressie is de voorbije maanden in de regio Kortrijk. Agressie op bus en tram komt heus niet alleen in Gent en Antwerpen voor, zo luidt het bij de manifestanten.

Yvan Bellaert, woordvoerder van de Lijn West-Vlaanderen, geeft toe dat er een voorval is gebeurd, maar wil de zaak niet opkloppen. Hij verwacht veel van de maatregelen, zoals het plaatsen van camera's en controleurs die mee zullen reizen.

Aangeboden door onze partners