Onderzoek naar pedofiel in MPI De Haan

Er is een onderzoek geopend naar de houding van een opvoeder in het Medische Pedagogisch Instituut (MPI) in De Haan. De man, een veertiger, zou een aantal minderjarige mentaal gehandicapten seksueel hebben misbruikt. Het onderzoek is bevestigd door de woordvoerder van het gemeenschapsonderwijs. Bij het parket van Brugge is de procureur van dienst niet op de hoogte van dit onderzoek. Maandag zal het parket vermoedelijk meer informatie vrijgeven.

BELGA

BR>

Het onderzoek naar de houding van de opvoeder tegenover de kinderen is gestart na enkele klachten. De eerste klachten dateren van juni. De opvoeder kon toen niet worden ondervraagd door de raad van bestuur van de inrichting waar hij werkt. Hij had zich ziek gemeld. Enkele weken geleden hadden de onderzoekers wel de kans de man aan de tand te voelen. Na zijn verhoor werd hij onmiddellijk geschorst in afwachting van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek. De man is niet aangehouden. Hij mag zich vrij bewegen maar moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén van de voorwaarden is dat hij uit de buurt van kinderen moet blijven, zo luidt het.

Het Medisch Pedagogisch Instituut in De Haan vangt mentaal gehandicapte kinderen op tijdens de weekends en schoolvakanties. Dan zijn andere instellingen waar ze terecht kunnen gesloten.